13. kolo
06.12.2009 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 1:2

Valencia porazila ve vyrovnaném zápase Athletic Bilbao a posunula se v tabulce na třetí místo, tři body za Real Madrid a osm za Barcelonu.

V 7.minutě servíroval Joaquín míč hlavičkujícímu Villovi, ale tomu byl máván ofsajd. Další akci vedl kličkující Pablo Hernandez, centroval na přední tyč na Matu, ale jeho hlavička šla mimo branku. Na druhé straně centroval Iraola a málem si do vlastní branky srazil míč Dealbert. Domácí Llorente hrál jen necelou půlhodinu, pak jej zraněného nahradil De Marcos. Za Bilbao se pořádně osmělil až Yeste a ze střední vzdálenosti nepálil až tak tak moc nad. Ke střele se odhodlal i De Marcos, ale minul Césarovu branku tak o dva metry. Bilbao bylo v této fázi zápasu aktivnější než Valencia. Oba týmy se ale utápěly v nepřesnostech, zvláště hosté.

Po změně stran jako první vážně zaútočila Valencia a Amorebieta si málem dal vlastní gól. Na branku hlavičkoval Navarro, ale byl mu pískán faul. V 56.minutě poslal do brejku Marchena Villu, ten se ale zbrkle rozhodl hrát lob a ten byl nejen nepřesný, ale i příliš slabý. Udeřilo na druhé straně a byl to teprve 16letý Iker Muniaín. Střelu Javiho Martíneze César jen vyrazil, Muniaín se prosadil přes bránícího Navarra. Bylo to 1:0. Ale brzo bylo srovnáno. Pablo Hernandez přetáhl centr až na Villu a ten velmi těžkým koníčkem uklidil míč do sítě. Akce stíhala akci, Amorebieta opět vystrašil neobratným zákrokem málem do vlastní branky. Po faulu na Matu byl navíc vyloučen Susaeta a Bilbao tak muselo dohrávat o deseti.

Z trestného kopu pak střílel vedle Villa. Valencia se hnala za vítězstvm, v skrumáži střílel nakonec vedle branky Marchena. A v 82.minutě Iraizoz jen vyrazil centr Maty a pohotový Mathieu poslal míč do poloodryté branky. Valencia vedla 2:1. Iraola vzápětí vyrovnal, ale byl v ofsajdu a gól tak neplatil. Bilbao mělo nakonec možnost penalty, po přísném posouzení souboje v pokutovém území. Ale fotbalový bůh stál při Valencii, David López trefil jen tyč! Ze strany se za Bilbao dostával do další akce Muniaín, ale César si s jeho střelou se šťestím poradil. V závěru ještě zahrával Athletic několik rohových kopů, ale na skóre se už nic neměnilo.

Autor: Radek Nosil / -

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hodne dulezity match a jako fanousek doufam ze Vale preskoci konecne Sevillu navic pristi kolo bude Real Madrid a kdyz ho Vale taky da muze se na nej bodove dotahnout!!!! coz by byla senzace

muj tip: 1:2 Llorente - Villa,Pablo ...tak doufejme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele