12. kolo
22.11.2008 20:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Villarreal CF - Real Valladolid 0:3

Padl i poslední statečný. Villarreal, dosud jediný neporažený v letošním ročníku Primera División, utrpěl debakl na domácím hřišti od výborně hrajícího Valladolidu. Pucela dobyla El Madrigal už během prvního poločasu, za který stihla dát všechny tři góly. Žlutá ponorka už se na zvrat nezmohla...

Pro Valladolid se jedná o nesmírně cenné body, protože jsou vůbec první ze hřiště soupeřů v této sezóně. Na druhou stranu je před Pucelou skutečně potřeba smeknout, neboť při výstupu na "ligový Everest" získala těžko uvěřitelných devět bodů z dvanácti. A jako bonus tuto sérii završila výpraskem, kterým navázal na předsezónní přírpavný zápas obou celků, v němž Valladolid vyhrál 5:1.

Valladolid od začátku aktivně napadal a unavení hráči domácích nebyli schopni reakce. Naplno se tak projevily účinky "viru FIFA" na klub, který na podobné problémy není až tolik navyklý.

Villarreal neustále ztrácel míče (což se ovšem dá řici, byť ne v takovém množství, i o soupeři) a k bráně Valladolidu se skoro nepřiblížil. Když se k tomu přidá nejistá obrana a brankář, nabízí se obrázek ne nepodobný tomu z památného výprasku od Ejida z Copa del Rey.

Hostům tedy nedalo příliš práce si šance vytvářet, obrana soupeře totiž takřka každou proměnila v gólovou. Při prvním gólu zaúřadovali Pedro León s Víctorem a po chybě obrany dopravil míč do sítě Sesma.

Stejný hráč se postaral i o branku číslo dvě. A nebyl to gól ledajaký, nýbrž krásný lob z více než dvaceti metrů. Villarreal se pokusil reagovat prostřednictvím Rossiho, s jehož střelou si poradil Asenjo. Valladolid ale nechtěl ani za dvougólového vedení povolit a i díky tomu přišel gól třetí.

Vzešel z Leónova volného přímého kopu, po němž následovala chyba Diega Lópeze a gól Prieta.

Kouč Pellegrini zkusil zachránit zápas nasazením Ibagazy a Matíase Fernándeze (za Sennu a Rossiho), ale tým na zvrat neměl. Naopak mohl inkasovat čtvrtý, jenže Canobbio v dobré pozici zaváhal.

Druhý poločas se pak už spíše jen dohrával z povinnosti a Pucela bere zasloužené tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele