19. kolo
18.01.2009 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - RCD Mallorca 2:0

Fotbalisté Villarealu využili výhodu domácího prostředí a v duelu s Mallorcou si připsali velmi důležité tři body za výhru 2:0. O branky se postarali už v první půli Capdevila a z pokutového kopu Rossi.

Hráči "Žluté ponorky" začali utkání mnohem aktivněji než hosté. Už v 6. minutě napřáhl z dobré pozice po přihrávce Senny Bruno, ale branku netrefil. Druhý jmenovaný byl v úvodních minutách společně s Rossim nejaktivnějším aktérem na hřišti.

Úvodního gólu se diváci dočkali po půlhodince hry. K rozehrávce rohového kopu se postavil Ibagaza a svým centrem našel přesně hlavu obránce Capdevily, který nedal Aouatemu šanci - 1:0.

Villareal se dostal do vedení zcela zaslouženě, jelikož byl do té doby jasně lepším mužstvem a Mallorku do větších šancí vůbec nepouštěl. Ze své aktivity těžili domácí i o tři minuty později. Ramis ve vápně fauloval Cazorlu a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Giuseppe Rossi.

Do konce první půle už se nic důležitého neudálo a tak byl stav 2:0 pro domácí, nutno dodat, že naprosto zaslouženě. Do druhé půle nastoupili hosté s jednou změnou, když Webó nahradil Scaloniho.

Hosté se snažili dostat Villareal pod tlak a vytěžit z toho nějakou slibnou šanci, aby ještě toto utkání zvrátili, ale domácí fotbalisté si počínali velmi koncentrovaně a svůj náskok si velmi dobře hlídali.

Hrálo se tedy převážně kolem půlící čáry a především hodně daleko od obou branek, což pro diváky nebylo příliš záživné, ale domácím to naprosto vyhovovalo. Dobrou šanci měl v 71. minutě Senna, ale s jeho střelou si hostující brankář poradil.

Žádná další akce už skóre utkání nezměnila a tak mohli domácí spokojeně slavit zisk tří bodů. Naopak hosté z Mallorky mají do dalších kol hodně co zlepšovat.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villarreal zabere a vyhraje 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele