18. kolo
10.01.2009 22:00 CET
3 : 3
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 3:3

Valencie doma v krásném utkání jen remizovala s Vilarrealem i přesto, že byla po většinu utkání nebezpečnějším musžtvem, ovšem trochu hloupá penalta v závěru jí seberala tři body. V tabulce se netopýři propadli na třetí pozici, Villarreal zůstává šestý.

Valencii se povedl vstup do utkání, když vstřelila branku hned v první minutě, kdy se prosadil středopolař Baraja. V páté minutě mohlo být vyrovnáno, Renan však vytáhl pokus Ibagazy na břevno, aby o minutu později hlavičkoval Gonzalo Rodriquez opět jen do břevna domácí branky.

V desáté minutě to bylo už 2:0, když Albelda skvělou přihrávkou vyslal Davida Villu, který si zasekl míč a levačkou na přední tyč prostřelil brankáře Diega Lopeze. O pár minut později zahrozili hosté, jmenovitě Rossi, který ale svůj pokus nasměroval jen do náručí Renana. Hrálo se ve velmi vysokém tempu, Ibagazovu střelu z dvacáté minuty opět lapil Renan. Ve 37. minutě si vytvořil Villarreal další velkou šanci, Llorente dokonce už svojí hlavičkou překonal Renana, jeho pokus mířící do branky ale na brankové čáře vyrazil Marchena.

O minutu později si vypracovali gólovou příležitost zase domácí, po Joaquinově rohu pálil Silva z voleje do břevna. I u další akce Valencie byl Joaquin, který nacetroval míč na nohu Maty, který trefil tyč hostující branky. Do třetice Joaquin, který zakončoval pro změnu sám, jeho individuální akce skončila tvrdou ranou těsně vedle branky Diega Lopeze. V samém závěru prvního poločasu Villarreal snížil na 2:1, po rohovém kopu zůstal nikým neatokovaný uprostřed pokutového územi Fuentes, jenž bezproblémů překonal Renana.

První šanci druhého poločasu měl hostující Cazorla, který úplně osamocený netrefil míč tak jak by chtěl a mířil mimo branku. Na druhé straně hřiště pálil po více než hodině hry Villa z voleje mimo hostující branku. V 74, minutě to byl David Silva, který skvěle našel svojí přihrávkou našel Villu, jenž ve vyložené šanci mířil nad branku. Na druhé straně vychytal Cazorlu v tváří tvář gólman Renan.

V 76. minutě se další hráč Villarrealu dostal sám před brankaře Renana, který tentokráte vychytal Llorenteho, ke kterému se však míč odrazil a od brankové konstrukce vyrovnal na 2:2. V 79. minutě se ale skóre opět měnilo, na centr Maty si naběhl Edu, který svojí hlavičku poslal přesně k levé tyčy hostující branky a Valencie se tak znova ujala vedení.

O dvě minuty později se dostal znovu Edu k hlavičce, tentokráte po centru Joaquina, brankář Diego Lopez předvedl skvělý zákrok proti Brazilcově hlavičce. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Godin, jenž ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 83. minutě Joaquin hloupě fauloval v pokutovém území Capdevilu a nařízenou penaltu proměnil Rossi.

Italský útočník mohl v 87. minutě poslat Villarreal do vedení, to by však svojí střelou musel překonat dnes výborného Renana. Na druhé straně hřiště musel předvést gólman Diego Lopez výborný zákrok proti Villove střele. Valencie v závěru přitlačila Villarreal, k brance to už ale nevedlo.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villareal mám radši

Reagovat
smazaný uživatel

hodně luckerskej zápas pro Villarreal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele