9. kolo
02.11.2008 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Laxnost stála Real body v Almeríi

Domácí nastoupili s jedinou nečekanou změnou, kdy Carlose Garcíu nahradil na stoperu mladík Chico. Také Real vyrukoval s jedinou změnou, kterou byl návrat Diarry na úkor Gutiho.

První polovina prvního poločasu byla vcelku nezáživnou záležitostí. Almería se snažila hrát ze zabezpečených pozic a Bílý balet se zase příliš netlačil do útoku. Levá strana Realu navíc příliš nefungovala, jelikož skřípala souhra mezi Heinzem a Robbenem. Naopak v dobrém světle se předvedl navrátilec Diarra. Hra nicméně nabízela spíše fauly než šance lahodící oku.

Poprvé zahrozil až ve 23. minutě Higuaín po centru Ramose, ale Alves byl pozorný, stejně jako o osm minut později po střele Robbena. Pak se ale Real dočkal. Ve 38. minutě dostihl zdánlivě ztracený míč Higuaín, zleva odcentroval a Raúl hlavou v pádu otevřel skóre.

O tři minuty později pálil levačkou z kraje vápna Robben, ale Alves kryl. Na opačné straně první pokus Almeríe z kopaček Maného šel mimo a tak do kabin šel Real s těsným náskokem.

Po přestávce se obraz hry mírně změnil s příchodem Crusata, který zle zatápěl pravé straně obrany Realu. Větší šanci měl až v 56. minutě Higuaín po přihrávce Raúla, ale nastřelil jen Alvese. V 60. minutě se dožadovali domácí penalty po ruce vystřídavšího Metzeldera.

V 65. minutě mohl patičkou po stříleném centru Crusata skórovat Piatti, ale míč nezasáhl. O tři minutě později po jedovaté střele Sneijdera se k dorážce nedostal Higuaín. Na hřiště se dostal Van der Vaart i Guti, ale Realu to bylo spíš na překážku. Almería totiž začala s náporem.

Nejprve zlikvidoval s obtížemi střelu Crusata Casillas, stejně jako po chvíli hlavičku naprosto volného Soriana. O minutu nato se po chybách Ramose a Metzeldera a centru Maného dostal do šance Álvarez, ale pálil nad. V 81. minutě se ale domácí dočkali. Dírou po pravé straně, kterou za sebou nechal Ramos, se protáhl Crusat a po jeho přihrávce propálil Casillase Piatti.

O tři minuty později v protiútoku znovu střílel Piatti, ale minul pravou tyč branky hostí. Real odpověděl hlavičkou Heinzeho, která ale šla mimo. Almería se stále tlačila vpřed, ale vítěznou branku už nevstřelila. Pro Bílý balet je to důrazné upozornění před Ligou mistrů proti Juventusu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tento zápas sa mi zdá dosť kritický pre nás, snáď ale budú domáci ešte v šoku z lekcie od Kataláncov. Spravili nám dobrú službičku výnimočne

Reagovat
Xavi

Ve druhém poločase jsme je už připravovali na vás. Škoda Negreda, ale Almería hraje týmově a zvlášť doma nebezpečně, takže se máte naco těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi, Xavi, ani nevieš ako sa tentokrát na Clasico teším, konečne to bude na úrovni - jeden vo forme versus druhý vo forme, teda pokým vám ten pušný prach nezvlhne samozrejme Ale inak vážne, čo také zázračné Pepek na vás vymyslel, že hráte jak zmyslov zbavení??? Čo vás vodí za holkami alebo má čarovný prútik???

Reagovat
Xavi

Guardiola má oproti Rijkaardovi vědší odstup od hráčů, Rijkaard byl možná až moc velký demokrat. A asi se i zlepšily tréninky, protože hrají jak vyměnění, takové odebírání míčů jsem už dlouho neviděl. I zranění se nám zatím vyhýbají, asi taky souvislost s tréninky.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola má koľko rokov?

Reagovat
Xavi

37.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som sa nemýlil. Práve preto by som skôr odhadoval kamarátsky prístup, ale Guardiola má asi veľkú prirodzenú autoritu a rešpekt u hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola je bůh.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak musím povedať, že som vážne sklamaný..Očakával som, že keď sa vrátim na tieto stránky, ktoré som nedobrovoľne na istý čas opustil / stavba domu, infantilita niektorých tunajších jedincov / , tak tu objavím znovu tie nekonečné diskusie Barca vs. real, ktoré každému liezli na nervy, ale ktoré boli korením každého týždňa pred víkendom. Možno mi uniklo nejaké fórum / vrátil som sa sem fakt len snáď 4 dni dozadu / , kde sa tieto veci riešia, ale neviem nasmerujte ma. Rád by som znovu zažil mtie prekáračky po slovensky medzi pseudodoktorom, samozvaným znalcom na všetko romariom, či ako si to hovoril, medzi jiri fcb či Xavim na jednej strane a medzi trebárs yardom, merenguesom, figom, mamutom či trebárs mnou na strane druhej . Alebo to sa už pred Vianocami nemám fakt na čo tešiť????

Reagovat
Xavi

Vítej Vazquezi! Ty si tady nejvíc chyběl. Jinak diskuse se přesměrovaly na hlavní stránku, protože jsou tady každý den nové články jak na běžícím pásu. Ale nebudu mít nic proti, když se to vrátí do starých časů.

Reagovat
smazaný uživatel

No díky za privítanie S tými článkami som si to už všimol, veď napísal som niečo do nejakej diskusie a za pár hodín už som pomaly ten článok ani nemohol nájsť, čo bol už medzi starými na nejakej druhej strane alebo tretej. Nevieš či sa náhodou nedajú tie články nejako predraďovať, resp. tie čo ma zaujímajú a kde diskutujem, že by som si presunul na úvodnú stranu aby som ich nemusel furt prácne hľadať? Dá sa to?

Reagovat
Xavi

Nic takového bohužel nejde, akorát si můžeš dát sekce jako PD, LM ect. Potom se ti vypíše vše o třeba PD, což využívám já, protože mně PL nezajmá.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě už jsme to psal u BArcelony, přesun sem - zde je větší soukromí a má to tu lepší atmosféru, než na halvní stránce, kde jsme jak ve víloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaj, kyslík udělal gramatickou chybu. Neuvěřitelné, to máme už tři neobyčejné události za jediný den

Je fajn, že se mizérie Realu projevila konečně i výsledkově.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má Real ztratit body s nějakým slabším soupeřem tak je to právě Almeria,věřím že jsou doma zchopni uválčit bod

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, dvě červené pro Almeríu, penalta pro Real a zlý rozhodčí, který Madrid ZASE poškodí.

Reagovat
Xavi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele