33. kolo
26.04.2009 19:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Hattrick Raúla sestřelil Sevillu

Real Madrid dokázal po šesti letech zvítězit na hřišti FC Sevilla a snížil svoji ztrátu na Barcelonu na čtyři body. O výsledku rozhodly tři branky kapitána Raúla. Domácí prohráli už čtvrtý zápas v řadě a čeká je ještě boj o evropské poháry.

Po včerejší remíze mezi Valencií a Barcelonou musel Real zvítězit na horké andaluské půdě, aby mohl ještě pomýšlet na titul. To se mu po šesti letech nakonec podařilo, když střelecky po dlouhé době zazářil kapitán Raúl. Náskok Barcelony se tak ztenčil na čtyři body. Sevilla bude mít pro změnu starosti jak uhájit přímý postup do Ligy mistrů, na které se tlačí Valencia a Villarreal.

Bývalý kouč Sevilly a současný Realu Juande Ramos byl fanoušky domácích přivítán výkřiky "mamonář" a "zrádce", přesto zachoval chladnou hlavu a do boje poslal avízovanou jedenáctku. To domácí trenér Manolo Jiménez učinil v základu tři změny: do stoperské dvojice nasadil Diega Prieta místo Squillaciho, do zálohy nastoupil argentinský talent Perrotti místo Capela a v útoku nahradil Luise Fabiana Renato.

Utkání začali dravě domácí, útoky vedl zejména mladík Perrotti zleva, kde přiváděl k zoufalství Sergia Ramose. V 15. minutě zahrozil nebezpečným centrem Adriano, ale o dvě minuty později už udeřilo. Zleva poslal nadýchaný centr Navarro a osamocený Renato překonal hlavičkou Casillase.

Za dvě minuty poté měl velikou šanci Kanouté, ale z hranice vápna střílel mimo. Vzápětí utekl Perrotti Ramosovi, ale zblízka neprostřelil Casillase. Za hosty odpověděl slabou střelou pravačkou Marcelo. Až ve 30. minutě měl skutečně velkou příležitost Higuaín, ale Palop skvěle zachránil. Chvíli nato tentýž útočník střílel z úhlu do boční sítě. Pak pálil po průniku výborně hrající Lass, ale jeho pokus minul branku Sevilly.

Závěr poločasu však domácí nezvládli a po rychlé akci hostí se na křídle objevil stoper Metzelder a jeho centr zprava dorazil do sítě v poslední minutě Raúl. Gól do šatny Realu pomohl. Druhou půli nezačali už domácí tak horlivě, takže měl první velkou šanci v 55. minutě "Pipita" Higuaín, který neproměnil výbornou přihrávku Marcela. Za Sevillu odpověděl bombou Navas, kterou zneškodnil nadvakrát Casillas.

O osudu zápasu rozhodlo pět minut. Nejprve v 62. minutě tečoval centr Torrese Renato a Raúl z první levačkou vstřelil svůj druhý gól. Hattrick zkompletoval madridský kapitán v 66. minutě, když využil chyby Palopa po centru Higuaína a dorazil míč do sítě. Sevilla pak na dlouhé minuty odpadla.

V 75. minutě pálil nad vystřídavší Huntelaar, za čtyři minuty vysoko přestřelil na druhé straně Kanouté. Jiskřičku naděje pro Sevillu vykřesal rovněž nový muž na hřišti Diego Capel, který využil apatičnosti Ramose na malém vápně a v 80. minutě překonal Casillase. Sevilla ožila a sevřela Bílý balet do kleští. Hřebíček do rakve domácích však zatloukl v nastavení Marcelo, který po brejku tváří v tvář Palopovi nezaváhal.

La Liga po tomto víkendu nabývá na dramatičnosti a o jejím rozuzlení napoví hodně dlouho očekávané "El Clásico" mezi oběma aspiranty na titul.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
frank

skvěle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele