11. kolo
16.11.2008 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Recreativo Huelva - FC Barcelona 0:2

Barcelona zaslouženě porazila Recreativo Huelva a zvýšila svůj náskok na čele již na tři body. O devátou ligovou výhru v řadě se góly postarali Lionel Messi a Seydou Keita, Barca navíc třikrát orazítkovala konstrukci brány. Huelvě se to taktéž jednou podařilo, ale jinak byla po celý zápas zalezlá na své půlce a vybíhala jen k občasným protiútokům.

Nutno však přiznat, že to nebyly jen protiútoky "z povinnosti". Když mohla, šla Huelva rázně vpřed a obrana Barcelony se rozhodně nenudila.

Domácí dokonce měli na svědomí první významnější moment utkání, střela Beta ale postrádala přesnost a Victor Valdés zasáhl bez problémů. Barca hrozila hlavně přes Messiho, který si, jako jž tradičně, dělal z obránců bezmocné kužely. Ve dvacáté minutě se Messi mále prosadil i střelecky, ale po pasu Tourého mu zkazil radost vynikajicí Riesgo.

Šancé hostů se začínaly hromadit. O šest minut později skvěle našel Henry Busquetse, jehož střele chybělo jen pár centimetrů. Minutu nato zasáhl opět výborně Riesgo, tentokráte rozesmutnil Eto’oa.

Předposlední pokus na zajištění vedení v prvním poločase měl Henry po úžasném slalomu Messiho, jenže francouzskému útočníkovi střela nesedla. To Eto’ovi v poslední minutě první půle střela sedla, ale letěla kousíček nad.

Co Barceloně nešlo v poločase prvním, vynahradila si v poločase druhém. U po šesti minutách se po nacvičeném signálu a la Tomas Brolin MS 1994 prosadil po přihrávce Xaviho Messi a bylo to 1:0.

Domácím se malém podařilo vyrovnat v 62. minutě, když se míč po hlavičce Camuňase odrazil od tyče. V zápětí mohl na druhé straně rozhodnout Eto’o, ale v dobré pozici vystřelil pouze doprostřed brány.

Následně přišly chvíle Thierry Henryho, který nejdříve orazítkoval břevno a poté tyč, jakoby se vrátila smůla z loňského ročníku, kdy měl po pár kolech na kontě pět brankových konstrukcí... Mezi těmito dvěma okamžiky byl v obrovské šanci Eto’o, ale skvělou Xaviho akci do zdárného konce nedovedl.

Ale Blaugranas se přece jen dočkali. Henry se výborně uvolnil na levé straně, přesným centrem našel Eto’oa, jemuž rána sice nesedla, ale našla před prázdnou bránou úplně volného Keitu (vystřídal krátce před tím Tourého) a ten se konečně dočkal své první ligové trefy v modročerveném dresu.

Snížit mohl po chybnérozehrávce Jesús Vázquez, ale mířil kousek nad. Závěrečnou příležitost měla ale na svědomí Barca. Po kriminálním zákroku Beta na Messiho, po kterém měla být vytáhnutá jasná červená karta (ale nestalo se, Beto vyvázl pouze se žlutou), si na centrovaný míč naběhl nově příchozí Bojan, ale znovu se proti Barceloně postavila konstrukce brány...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0: 845432165441986348

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě do by za jednu vteřinu musel Barca dát aspon 1000 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

0:9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele