28. kolo
22.03.2009 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real bez problémů zdolal Almeríi

Real Madrid pokračuje v pronásledování Barcelony a v 28. kole přehrál doma andaluskou Almeríi v poměru 3:0. Utkání rozhodl začátek druhého poločasu a dva góly Huntelaara. Almería se tak ocitla nad prahem sestupu.

První z "jedenácti finále" má Bílý balet úspěšně za sebou. Na Santiago Bernabéu se představil poprvé jako trenér španělského celku Hugo Sánchez, bývalá legenda Realu, ale jeho svěřenci si odnesli porážku. Ani tentokrát Almería tedy na cizím hřišti nevyhrála.

Juande Ramos, kouč domácího celku, nechal na lavičce argentinské duo Gago - Higuaín, místo nich nastoupili Sneijder a Marcelo. Hugo Sánchez nemohl počítat s Negredem a místo Ortize poslal do útoku talentovaného Piattiho.

Hosté začali svižně a domácí se nestačili divit. V 7. měl velkou šanci Kalu Uche, ale Casillas jeho hlavičku zneškodnil. Na straně domácích měl dva nesmělé pokusy Raúl. Ve 22. minutě vystřihl nůžky Piatti, snad aby potěšil svého trenéra - specialistu na tuto střelu - ale ty šly vedle.

Zničehonic se tak dostali do vedení domácí. Ve 23. minutě se před vápnem dostal ke střele Marcelo a propálil vše před sebou včetně brankáře Alvese. Mladý Brazilec byl na druhém křídle příjemným překvapením zápasu. Pak zabránil šanci hostí Cannavaro po chybě Pepeho. Další příležitost měl ve 40. minutě Mané, ale Casillas jeho střelu levačkou vyrazil. To bylo za celý, poměrně nudný, první poločas vše.

Pět minut po přestávce měl dvě šance Marcelo. Nejprve jeho ránu vyrazil Alves na břevno a minutu poté po průniku Robbena střelu Marcela gólman Almeríe vykopl špičkou kopačky. Po následném rohu se ovšem už skóre měnilo, když po závaru ve vápně nekompromisně zavěsil levačkou volejem Huntelaar.

V 61. minutě měl gólovou příležitost Heinze, jehož hlavičku vykopl z brankové čáry vystřídavší Ortiz. V 65. minutě se opět prosadil Huntelaar po pěkné přihrávce Sneijdera na Robbena, kterého Alves vychytal, ale odražený míč vrátil "Hunter" do sítě.

V 74. minutě předvedl povedenou individuální akci Raúl a na opačné straně zase zachránil Casillas, na kterého pálil zblízka Corona. Posledním vzrušením v zápase byla laxní malá domů Robbena, kterou vystihl Ortiz a následně vychytal Casillas.

Vítězstvím si Real upevnil druhou příčku a stále se drží v závěsu za Barcelonou. Almería by naopak mohla mít sestupové starosti, jelikož se nachází jen tři body před sestupovými příčkami.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele