14. kolo
07.12.2008 21:00 CET
3 : 4
(1:3)

Reportáž

Sevilla přestřílela Real v jeho svatostánku

Gólovou hostinu nabídlo poslední utkání 14. kola La Ligy. Real sehrál se Sevillou utkání plné zvratů a dramatických situací, ale nakonec svému andaluskému rivalovi podlehl 3:4.

V utkáních mezi oběma týmy tradičně padá hodně gólů a ani tento zápas nebyl výjimkou. Sevilla se prezentovala vysokou brankovou efektivitou a nakonec byla v závěru šťastnější. Real se po mnoha utkáních vybičoval k lepšímu výkonu, přesto mu to nebylo nic platné. Navíc pro "El Clásico" přišel o vykartované Robbena a Marcela.

Zápas začal svižně a první prověřil Palopa Robben, když v 1. minutě obešel dva hráče a zakončil. Sevilla však odpověděla velmi rázně. Z pravé strany odcentroval Jesús Navas, Casillas míč podběhl a Adriano trefil mezi nohama Salgada do sítě. V 18. minutě po přímém kopu Gutiho hlavičkoval do branky Raúl. Ovšem Andalusané hbitě kontrovali a o tři minuty později přímý kop Jesúse Navase zakončil také hlavou záložník Romaric. Real se vrhl do útoku a po přihrávce Gutiho střílel vedle Raúl. Následně tvrdě pálil Van der Vaart, ale Palop vyrazil. Stejný hráč donutil Palopa k zákroku v 37. minutě podruhé. Pak opět udeřila Sevilla. Po prúniku Fernanda Navarra ve 38. minutě se míč ve vápně dostal po srážce obránců Realu ke Kanoutému a ten ho uklidil k tyči. Do konce poločasu tvrdě střílel z přímého kopu Van der Vaart, ale Palop jeho střelu zneškodnil. Do šaten šli za pískotu diváků domácí s dvougólovým mankem.

Real ve druhé půli ještě vystupňoval tempo, ale dlouho se mu nedařilo s výsledkem nic udělat. Penalty se po zákroku Escudého dožadoval Higuaín, ale vyslyšen nebyl. Robben zase střílel po průniku do boční sítě. V 66. minutě nečekanou ranou z dálky snížil Higuaín a o dvě minuty později už bylo vyrovnáno! Z dalšího přímého kopu Guti nacentroval a trefil se netradiční hlavičkář Fernando Gago. Vzápětí prokličkoval na hranici šestnáctky Robben, ale jeho střelu skvěle vyrazil Palop. Na opačné straně byl v šanci dvakrát Kanouté, ale první příležitost mu zneškodnil Casillas a podruhé útočník Sevilly střílel mimo. Pak se dostal po kombinaci na jeden dotek do jasné šance Raúl, ale výborný Palop vyrazil jeho pokus na roh. O dvě minuty později střílel do tyče Robben. Tlak Realu gradoval. Higuaín trefil v pádu břevno, ale nejspíš jen díky faulu již překonaného Palopa. Robben se dožadoval penalty tak vehementně, až si vysloužil druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. Nápor domácích opadl a hosté počtvrté a naposledy udeřili. Po průniku a centru Kanoutého zavěsil v 85. minutě z malého vápna úplně volný Renato.

Do konce zápasu se už nic zvláštního nestalo, a tak se Sevilla vyhoupla před Real na čtvrté místo tabulky. Bílý balet oslabený o další dva hráče má před zápasem s Barcelonou o čem přemýšlet.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dnes vamos 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych dal obranu: Ramos, Metzelder, Cannavaro a Marcela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Palop je drží, už to mohlo být 4:3

Reagovat
smazaný uživatel

no já fandim Realu a myslim že to bude remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3' Goal Adriano

18' Goal Raúl

21' Yellow card Marcelo

22' Goal Romaric

32' Yellow card Jesús Navas

39' Goal F. Kanouté

47' Substitute out R. van der Vaart

47' Substitute in R. Drenthe

49' Yellow card J. Escudé

50' Yellow card A. Robben

54' Yellow card F. Kanouté

65' Yellow card F. Gago

68' Yellow card F. Navarro

68' Goal G. Higuaín

69' Goal F. Gago

72' Substitute out Adriano

72' Substitute in D. Capel

77' Red card A. Robben

78' Yellow card Renato

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

realu nepomoze uz nic su to len biely smejdy

Reagovat
smazaný uživatel

YYYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSS

VAMOS MI SEVILLA VAMOS CAMPEON BEST TEAM IN WORLD IS SEVILLA FUCK OFF REAL

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla je nejlepsi klub na svete.... Treba ne vysledky ale vybornou hrou az do hvizdu rozhodciho a ja ju mam hodn rad...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele