12. kolo
22.11.2008 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Těsné vítězství spasilo prozatím Schustera

Real vydřel hubené vítězství v domácím zápase s Huelvou. Gól Sneijdera prodloužil působení trenéra Schustera o další utkání. Hosté se naopak zabředli v sestupových pozicích.

Bílý balet konečně po dlouhé době zvítězil a pro několik hodin se usídlil na druhém místě španělské La Ligy. Trenér Schuster si tak může nejméně do úterního zápasu proti BATE Borisov volně vydýchnout.

Domácí nastoupili s několika změnami oproti očekávanému. V obraně naskočil od začátku na pravé straně Torres, do středu se posunul Ramos na úkor Metzeldera. V záloze vlevo se objevil místo Van der Vaarta Drenthe. U hostů došlo k změně v obraně, kdy Poliho nahradil Casado, ve středu záložní řady nastoupil Fuego místo Barbera, Akele místo Aitora. Útočníka Adriána nahradil Camuňas.

Lépe začali hosté a jejich lehký tlak skončil příležitostí Akalého, která však nepřinesla své ovoce. Poté křížnou střelu Camuňase zneškodnil Casillas. Stejný hráč na konci první desetiminutovky pálil po kombinaci s Akalém a Javi Guerrerem nad. Domácí odpověděli hlavičkou Sneijdera po akci Drentheho, která šla rovněž mimo.

Ve 13. minutě mohl Real jít do vedení, ale Higuaínovi, který obešel i brankáře Riesga, odkopli míč a následný gól Sneijdera byl anulován, jelikož se Argentinec ocitl s míčem za čarou. Poté upadlo utkání do mírné nudy, kdy domácí dominovali, leč bez využití.

Až v 33. minutě se prodral ke střele Higuaín, ale mířil nad. Vzápětí pálil po přihrávce Gutiho Sneijder. Následně Holanďan našel centrem Raúla, ale ten hlavičkou minul. Aktivní Sneijder a celý stadion se dočkali ve 38. minutě, když jeho střela levačkou ještě trefila Beta a skončila v Riesgově síti.

Huelva těsně před poločasem málem vyrovnala, ale střela Akalého se otřela o levou tyč branky Realu. Domácí šli do kabin s jednogólovým náskokem.

První velkou příležitostí druhé půle byl pokus Higuaína po přihrávce Sneijdera, který skončil v 54. minutě mimo. O chvíli později střílel vedle Raúl. Mimo šly i pokusy Pepeho a Gutiho. Poté došlo k další příležitosti až v 73. minutě, kdy kapitán Raúl opět střílel vedle. Na opačné straně odpověděl střelou Adrián po centru Bouzóna.

Pak nevyužili příležitosti po vlastních akcích Camuňas a na druhé straně Raúl. V 85. minutě netrefil hlavičkou Guti po centru Raúla a následně promarnil příležitost i Saviola, který vystřídal zraněného Higuaína.

Posledními šancemi byly střely Gutiho a na druhé straně Adriána. Žádný z nich ovšem neproměnil, a tak si Real připsal na domácí půdě těsné vítězství. Přišel ovšem o svého nejlepšího střelce Higuaína.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es, as.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další zavahání Baleťáků... Vsadil jsem si 02, kurz 3.33

Reagovat
smazaný uživatel

to je trapný ,škoda peněz.Běž a vsad na Ráula

Reagovat
smazaný uživatel

Hele budeme si povídat až po zápase ju? Ale neboj, já vsadil jen 15 Kč, protože vím, že je to risk...

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz musíme zabrať. Ak Barca zaváha s Getafe ( lebo raz určite zaváha ) a my nie, tak v Classico ich dáme dole a ideme pred nich.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Clássicem dobrej vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Oveľa viac ma ale trápi ten DelaRed. Konečne po čase vynikajúci odchovanec a takýto problém zdravotný. Chudák chlapec, snáď to nebude až tak zlé...

Reagovat
smazaný uživatel

snad uz se REAL probere..muj tip: 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele