24. kolo
21.02.2009 20:00 CET
6 : 1
(6:1)

Reportáž

Real si otevřel proti Betisu střelnici

Krutý příděl si odvezl Betis Sevilla z hřiště Realu Madrid. Ve 24. kole Primera División si andaluský celek odnesl "set" po výsledku 6:1. Raúl se stal po dvou dalších gólech nejlepším ligovým střelcem Realu v historii.

Poslední výsledky obou mužstev slibovaly vyrovnaný boj, ovšem v prvním poločase byl na trávníku pouze jeden tým. Bílý balet předvedl nejlepší poločas sezóny, ve kterém vstřelil všechny své góly. Navíc po překvapivém zaváhání Barcelony v městském derby s Espanyolem snížil svůj náskok na lídra tabulky na sedm bodů.

Trenér Realu Juande Ramos šetřil na Ligu mistrů Robbena a Sneijdera, i tak domácí nastoupili ve velmi ofenzivním složení, s Marcelem na levém křídle, s Higuaínem napravo a s dvojicí útočníků Huntelaar - Raúl. Betis nastoupil v očekávané sestavě.

Domácí začali svižně a hned po sedmi minutách otevřeli gólový účet zápasu. Vysoký míč do vápna hlavičkou prodloužil Raúl, míče se zmocnil Higuaín, udělal blafák Ricardovi a rozvlnil síť. Ani na druhou branku nemuselo publikum na Santiago Bernabéu dlouho čekat. V 15. minutě centroval zleva Heinze, Ricardo místo chycení míč jen vyrazil a ten dorazil do sítě Huntelaar.

Vzápětí mohl navýšit skóre Marcelo, který však po akrobatické přihrávce Sergia Ramose pouze vyprášil Ricardovi rukavice. Ve 24. minutě ovšem stadion zaburácel po třetí. Lass pěkně uvolnil Ramose, ten našel přesným centrem Huntelaara, s jehož tvrdou hlavičkou si Ricardo poradil, nikoli však s následnou dorážkou.

První střelou Betisu byl pokus Emany. Nicméně ve 30. minutě už se zelenobílí radovali. Oliveira využil podklouznutí Pepeho, uvolnil se na hranici vápna a mezi Heinzem a Cannavarem prostřelil Casillase. Domácí příliš dlouho s odpovědí neotáleli. Přesto ještě předtím provedl neuvěřitelnou hrubku Casillas, který nahrál přímo na nohu Oliverovi, ten ale nastřelil tyč. Poté však přišla blesková akce a po Marcelově přihrávce skóroval hned z první v 36. minutě kapitán Raúl. Svou 217. brankou vstoupil podruhé během posledních týdnů do historie, jelikož se stal nejúspěšnějším ligovým střelcem Realu všech dob.

O minutu měl po pasu Ramose šanci Marcelo, ale pálil vedle. "Bůra" se diváci dočkali ve 42. minutě, ve které vysunul Gago ideálně Raúla, jenž překonal obloučkem Ricarda. Gólovým hodům ovšem ještě nebyl konec. Poslední zářez na pažbu Bílého baletu provedl Sergio Ramos, který v nastaveném čase usměrnil rybičkou přímý kop Heinzeho.

Namlsaní diváci čekali další příděl po přestávce, leč museli být drobně zklamaní. Trenér Ramos poslal na hřiště Robbena, Sneijdera a uzdraveného Gutiho, snad aby vyzkoušel před Ligou mistrů jiné herní varianty. Lass se posunul na místo pravého beka a stopera si opět vyzkoušel Sergio Ramos.

Upravená sestava trošku zvolnila tempo, přesto měl dvě šance Robben, ale obě promarnil. Na druhé straně střílel mimo Oliveira a stejně dopadl i přímý kop Sneijdera. V 71. minutě zneškodnil Marcelův pokus po nahrávce Gutiho Ricardo. Poslední šanci zápasu měl Huntelaar, ale nastřelil pouze tyč.

Real přesto může být spokojený, když po dobrém výkonu stáhnul náskok Barcelony a upevnil si sebevědomí před středečním duelem LM s Liverpoolem. Naopak Betis se přiblížil na čtyři body sestupovým příčkám.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super,ale tak jednoduché to nebude...tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Reagovat
smazaný uživatel

no nadheraaaaa sa mi tou ani nece verit len tak dalej a mame titul

Reagovat
smazaný uživatel

nadheraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele