38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

RCD Mallorca - Villarreal CF 2:3

Villareal potřeboval v tomto velmi těžkém duelu proti Mallorce uspět a doufat v zaváhání Atletica, aby jeho borci mohli pomýšlet na prestižní Ligu mistrů. Hostům se nakonec podařilo zvítězit 2:3, ale bohužel ani to nestačilo.

Aktivněji začali svěřenci Manuela Pellegriniho. Ve 12. minutě našel krásnou přihrávkou Capdevilla Sebastiana Egurena, ten stál bohužel v ofsajdu a tudíž svou šanci nemohl zakončit. Už v první půli hosté hodně tlačili a snažili se co nejdříve vstřelit úvodní branku, která by jim dodala klid. Po půl hodině hry se mohli hráči "Žluté ponorky" radovat. Llorente našel volného Caniho a ten se z blízkosti nemýlil - 1:0. Jejich radost však dlouho nevydržela, jelikož o šest minut později se na hostující branku řítil Aduriz a přesným zakončením vyrovnal.

O tři minuty později mohl vrátit vedení hostům Rossi, ale nabídnutou penaltu neproměnil. Villareal to však neodradilo a ve 40. minutě zužitkoval Llorente Caniho dlouhý pas, když domácího brankáře Moyu překonal precizním lobem - 1:2. Opět mohla Mallorca hodně rychle kontrovat. Pokus Aranga skončil v hostující síti, ale branka nebyla pro postavení mimo hru uznána.

Do druhého nastoupili obě mužstva hodně nabuzená a ze začátku se několikrát vyznamenal hlavně brankář hostí Diego Lopez, který bravurně zneškodnil pokusy Varely a Jurada. Pro všechny aktéry se potvrdilo pravidlo "Nedáš, dostaneš". V 52. minutě totiž přesným pasem našel opět Cani Llorenteho a ten se v takových situacích málokdy mýlí, Villareal tedy vedl už o dvě branky 1:3.

Mallorca sice ještě tlačila, ale jediným vyústěním byla branka v poslední minutě utkání, kdy se trefil Webo, na vyrovnání už poté domácím nezbyl čas a tak si Villareal odváží z Baleárských ostrovů vítězství 2:3, které jeho borcům Ligu mistrů nezajistilo a tak se budou muset spokojit s účastí v první ročníku Evropské ligy.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzkaz pro hráče Villarrealu: "Kucí je to domluvený Atlético prohraje,ale Vy 3 body udělejte"

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji Manuelu Pellegrinimu a celému týmu Villarrealu za předváděnou hru v sezóně 08/09 liga mistrů nevyšla ale předvedená hra je příslibem do budoucna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele