18. kolo
11.01.2009 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Madrid vyškolil Mallorcu

Třetí vítězství v řadě dosáhl Real Madrid poté, co vcelku bez problémů porazil Mallorcu na jejím hřišti v poměru 3:0. Iker Casillas udržel čisté konto a kapitán Raúl oslavil svůj 500. zápas v bílém dresu gólem. Naopak Mallorca začíná mít vážné sestupové starosti.

Po rozporuplných výkonech začíná zvedat Real pod novým koučem Juande Ramosem hlavu. Důkazem byl zápas 18. kola na Ono Estadi proti Mallorce, který Bílý balet zvládl bez větších problémů a vyškolil Mallorcu z efektivity a dal zapomenout na nepříjemné momenty, který zažil na jejím hřišti v minulosti.

Oproti předpokladům nastoupil poprvé za Mallorcu v brance Aouate místo Luxe. Do obrany byl zařazen i David Navarro na úkor Jurada. Hosté zachovali vítěznou sestavu proti Villarrealu.

Real začal zčerstva a hned první střela na bránu skončila gólem. Ve 3. minutě přihrál v brejku Higuaín Robbenovi, ten si to namířil přímo k bráně a střelou mezi nohy překonal debutujícího Aouateho. Domácí odpověděli až za deset minut střelou kapitána Aranga, která šla vysoko nad.

I druhá střela Realu skončila v síti. Po akci Gaga s Robbenem si odražený míč stáhl Higuaín, vřítil se do pokutového území a naservíroval míč Raúlovi, který elegantním gólovým zakončením oslavil v 17. minutě půl tisícovky zápasů v dresu Realu.

Také třetí akce hostí zaváněla brankou. Ve 25. minutě pronikl zprava Robben, ale před Higuaínem zachránil Aouate. Real kontroloval utkání, fungovala mu obrana i střed zálohy a tak zápas plynul v poklidném tempu. Trochu vzruchu přinesly dvě situace z 35. minuty, kdy nejprve Casillas akrobatickou rybičkou zachránil před Webem a následně opět pronikal po straně Robben, ale dostal se s míčem až do zámezí.

Těsně před poločasem nastřelil Mario Suárez bombou jen Pepeho. Do šatny odcházeli více spokojení hosté.

Hned počátek druhé půle přinesl trochu vzruchu při jediném kiksu Pepeho v obraně, který ovšem jeho kolegové zažehnali. Pak pálil do Casillase Cléber Santana a na druhé straně nad Sneijder. Teprve 54. minuta přinesla první gólovku Mallorcy. Po centru Scaloniho a přiťuknutí Weba přehodil z první Arango Casillase i branku.

Pak měl šanci Robben, ale místo přihrávky volil typické sobecké vedení míče, které přišlo nazmar. Pak hlavičkoval do Casillasovy náruče Arango a Robben po průniku střílel s tečí Aouateho jen do tyče. Ve stejné 66. minutě padl třetí gól Realu. Gago místo střely volil centr přes celé vápno, do něhož se položil Sergio Ramos a opět mezi nohama překonal Aouateho, který marně reklamoval ofsajd.

Zápas byl rozhodnut, hosté kontrolovali průběh utkání, a tak řídké nebezpečí hrozilo pouze ze standardek. Jako v 78. minutě, kdy pálil z přímého kopu z dálky vedle Sneijder, nebo tři minuty před koncem po rohu Realu, kdy střílel do brankáře vystřídavší Huntelaar.

Real se vítězstvím posunul na druhé místo La Ligy, zatímco Mallorca bude muset zabojovat, aby setřásla sestupové starosti.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real vyhraje 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

real nevyhraje!muj tip 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

no nevravel som

Reagovat
smazaný uživatel

yeah real ich dneska pekne rozdrtii..real ma dnes vazne krasnu zostavu po dlhej dobe..na kridlach pekne robben a snejder..no krasa utok higuain,raul..no bravo..

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele