35. kolo
10.05.2009 19:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

FC Barcelona - Villarreal CF 3:3

Joseba Llorente svou trefou v 92. minutě způsobil, že oslavy barcelonského titulu se musí minimálně o týden odložit. Bod za remízu 3:3 totiž Kataláncům k matematické jistotě nestačí a z posledních tří kol je potřeba získat ještě jeden bodík navíc. To ale ani zdaleka není pro Blaugranas nejhorší zpráva, kterou je zranění Andrése Iniesty.

Barcelona byla v úvodních minutách jasně lepším celkem a také se díky Keitovi dostala zaslouženě do vedení. Záložník Mali si naběhl na Abidalovu přihrávku a tvrdě vystřelil levačkou, jeho střelu podle všeho lehce tečoval jeden z obránců a míč skončil v síti. Jedenáctá minuta a 1:0.

Villarreal srovnal krok po chybě Tourého, který ztratil míč blízko vlastního vápna, čehož využil Ibagaza, přihrál Rossimu, ten posunul na Llorenteho, na nějž už čekala snadná úloha. Žlutá ponorka vyrovnávací brankou ožila a byla chvílemi lepším týmem. Dokonce mohla jít do vedení, ale parádní zákrok předvedl proti hlavičce Rossiho.

Domácí se postupem času oklepali a začali znovu dominovat, což korunovali brankou Eto’oa. Barcelona rychle rozehrávala standardní situaci, Messi našel Iniestu, hrdina z Londýna nadvakrát našel Eto’oa a ten splnil stejně těžký úkol, který předtím měl na druhé straně Llorente.

Když pak v samotném závěru poločasu zvýšil z přímého volného kopu na 3:1 Alvés, Culés už se nemohli dočkat na oslavy titulu.

Barcelona byla lepší i na začátku druhé půle, kdy dokonce dala regulérní branku, kterou ale rozhodčí pro neexistující ofsajd neuznal. Kdo by v tu chvíli řekl, jak moc bude tento gól Barce v závěru chybět... V dalších šancích byl hlavně Eto’o, ale nejlepším na hřišti byl znovu a opět famózní Iniesta. Bohužel právě on se zranil a musel být poté střídán.

To už byl ale stav 2:3 a svěřenci Josepa Guardioly dohrávali o desíti. Po střetu Abidala s Nihatem totiž rozhodčí Texeira Vitienes nařídil penaltu a francouzského obránce vyloučil. Rozhodnutí se zdálo dost přísné, každopádně Mati Fernández snížil na rozdíl jediné branky a Villarreal byl odhodlaný jít za bodem třeba až nakonec světa.

A došel. V nastaveném čase si Llorente se štěstím poradil s Puyolem a Piquém, dobře se zorientoval ve vápně a parádní ranou posunul oslavy barcelonského titulu nejméně na příští týden.

V Barceloně se teď modlí, aby Iniestovo zranění nebylo tak vážné. Finále Copa del Rey zmešká takřka se stoprocentní jistotou, fit ale musí být hlavně na finále Ligy mistrů. Ineista je jasně nejlepším hráčem Katalánců v jarní části sezóny a pokud by chyběl on a případně i Henry, jehož stav je nejistý, mohlo by to Barcelonu stát draho...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
berger321

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

lol, jako že vyhraje villarreal jo???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak možná by to mohlo být vyřešené už dnes. Bude?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele