10. kolo
08.11.2008 22:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Valladolid 6:0

Barcelona pokračuje v oslnivé formě, což tentokráte odnesl Valladolid. Bezmocní hosté se drželi jen úvodních pár minut, pak je sestřelil kanonýr Samul Eto’o, jenž se čtyřmi brankami bez jediné penalty osamostatnil na čele žebříčku kanonýrů. Po přestávce přidali další branky Eidur Gudjohnsen a Thierry Henry, a Barca tak zvítězila tenisově 6:0.

Blaugranas se v posledních ligových zápasech vždy dostali do vedení velmi rychle a ani tentokráte tomu nebylo jinak. Po úvodních náznacích přišel v jedenácté minutě první úder. Touré Yaya přihrál Alvésovi a ten luxusní přhrávkou za obranu vybídl Eto’oa ke skórování. Kamerunec však nebyl v nejlehčí pozici a před zakončením se ještě musel zbavit bránících protihráčů, což se mu podařilo výborně.

Vedení definitivně pustilo zápas do rukou Barcelony, jež ovládala hřiště. Víctor Valdés, který se stal nejmladším brankářem v historii klubu, jenž dosáhl na hranici 200 ligových zápasů, zasahoval spíše výjimečně, i když vždy přesně.

V další šanci byl znovu Eto’o, kterého ke skórování vyzval Messi, ale tentokráte na Asenja nevyzrál. Chuť si nejlepší střelec sezóny 2005/2006 zpravil v třicáté minutě. Messi ho našel na hranici pokutového území, Eto’o za obranu poslal Henrhyo, jehož střelu zblokoval Asenjo právě k Eto’ovi a ten už věděl, co v takové situaci má s míčem udělat.

Útočný festival pokračoval a když se několikrát neúspěšně pokoušel o gól Henry, rozhodl se Eto’o dokončit hattrick. K němu mu dopomohl vynikajicí Messi, po jehož přihrávce nešlo s míčem udělat nic jiného, než ho poslat do sítě.

A o dvě minuty na to byl na světě čtvrtý gól z dílny současného pichichi Primera División. Opět u toho byl Messi, i když tentokráte všemu dost napomohl nešťastný odraz jednoho z obránců. Eto’o se objevil s míčem úplně sám před Asenjem a neměl problémy.

Po přestáve logicky tempo hry opadlo, o výsledku už bylo rozhodnuto a domácí si dávali pozor hlavně na to, aby se zbytečně nezranili. I přesto se ale dočkali fanoušci na Nou Campu dalších gólů. Pátý měl po hrubé chybě v rozehrávce a rychlé přihrávce Henryho na svědomí Eidur Gudjohnsen, který efektním lobem korunoval výborný výkon z celého zápasu.

Branky se nakonec dočkal i Henry, jemuž jak na stříbrném podnose připravil míč nově příchozí Hleb po narážečce s Messim. K vidění bylo ještě pár dalších šancí, nicméně výsledek 6:0 už se nezměnil a Barca tak nadále vede tabulku.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
Xavi

V současné formě to nemůže skončit jinak než vítězstvím Barcy! Tip: 4-1 Forca Barca.

Reagovat
smazaný uživatel

Doma goli 15-4 4zapasy nie je ocom.. Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Barca, 2:0 Pokud, ale přijde víc fanoušků než 75.000 tak vyhraje o něco více

Reagovat
frank

poločas 4:0 To ca dal Higuaín za celej zápas dá Eto´o za poločas

Reagovat
smazaný uživatel

...no tak dnes to bol futballllll...klobuk dole.....len tak dalej...Barcelona 4 ewer.......

Reagovat
frank

i kdyz Barcu moc nemusim tak smekam

Reagovat
smazaný uživatel

klobouček

Reagovat
smazaný uživatel

tuto sezonu oslavujem s mojou barcickou 10. vyrocie a dufam, ze ma caka nadherne obdobie...

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát mě štve,že když vidím jak Barca vydrtí nějakého soupeře rozdílem třídy,tak v příštím kole se přes něj proklopítá s odřenýma ušima i Real,takže ve finále mají pořát stejně bodů.Takže doufám,že současná forma Barce vydrží i do příštího měsíce a v El Classico dokáže ten rozdíl přímo na hřišti. Za tu bídu co teď Real předvádí by si zasloužil pořádný výprask.Tak doufám,že to klapne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele