4. kolo
24.09.2008 20:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Betis 3:2

Barcelona porazila Betis 3:2. Svěřenci Josepa Guardioly se dostali do vedení díky dvěma brankám Samuela Eto’o, za Betis snižoval Montón, José Mari vyrovnával, ale vítězství na stranu domácích strhl Eidur Gudjohnsen.

První branka přišla v šestnácté minutě. Lionel Messi přihrál na hranici vápna Samuelu Eto’ovi, který se uvolnil přes svého strážce a střelou pod břevno překonal brankáře Casta. Uběhlo jen sedm minut a rozdíl už byl dvougólový. Protagonisty gólové situace byli opět Lionel Messi a Samuel Eto’o.

Kamerunský útočník přihrál Messimu, Argentinec se kličkou dostal přes obránce a vrátil Eto’ovi míč v těsné blízkosti brány. Pichichi sezóny 2005/2006 balón už jen doklepl do sítě a zapsal si třetí ligovou trefu v sezóně.

Betis mohl snížit vzápětí, přes Márqueze se uvolnil Emaná, ale jeho střela letěla nad. Stejný osud měl i pokus Daniho Alvése na druhé straně, avšak mnohem větší šanci si vypracoval Lionel Messi.

Muž s desítkou na zádech obehrál dva obránce, jenže střela takřka tváří v tvář brankáři mu příliš nesedla a Casto dokázal zasáhnout. Poslední momenty poločasu patřily Danimu Alvésovi. Nejdříve obehrál dva protihráče a zaváhal až v samotné koncovce, kdy se mu nepovedl lob přes vybíhajícího brankáře. Následně to zkoušel z dálky a Casto si s míčem poradil až nadvakrát.

Po přestívce se Betisu podařilo snížit. Touré Yaya fauloval a sudí nařídil nepřímý volný kop uvnitř pokutového území. Capi přiťukl Monzónovi , ten propálil zeď, snížil na 1:2 a zaznamenal první branku Los Beticos v této sezóně.

Vyrovnání přišlo v 66. minutě. José Mari unikl na pravé straně a překonal Valdése obloučkem, který zapadl ke vzdálenější tyči. Guardiola poslal na hřiště Bojana a Gudjohnsena a první jmenovaný krátce po svém příchodu pálil z dálky a Casto musel zasáhnout. Druhý jmenovaný byl ještě úspěšnější. V 79. minutě skluzem poslal do brány Alvésův centr a Barca vedla 3:2. A jelikož Bojan sám před Castem zaváhal a Alvés trefil z přímého volného kopu jen tyč, byl to i konečný výsledek.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1 pro barcu

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas se stepkou

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Xavi

4:0 (Eto´o, Xavi, Iniesta, Krkic) Chtělo by to rychlý gól, protože Betis bude betonovat, což jim jde.

Reagovat
Xavi8

U nas takmer kazdi betonuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele