12. kolo
23.11.2008 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - Getafe CF 1:1

Barcelona nedokázala porazit defenzivní Getafe, a získala tak na domácí půdě jen bod. Madridský celek začal sympaticky a aktivně, ale po vstřelení úvodní branky se zatáhl a málem na to doplatil, krom vyrovnávacího gólu je totiž ještě dvakrát zachránila konstrukce brány... Bod z Nou Campu má každopdáně pro svěřence kouče Muňoze cenu zlata.

Na domácích se také zněčně projevila absence dvou nejlepších křídelních hráčů - Andrése Iniesty a Lionela Messiho, které Hleb a Bojan nedokázali nahradit. Bělorus stále zůstává za očekáváním, na Bojanovi byla vidět nervozita a přemíra snahy.

Jak už bylo řečeno, Getafe začalo aktivně a dočkalo se odměny v devatenácté minutě po chybě Piquého, kterou dalekonosnou střelou potrestal Manu. Barcu inkasovaný gól probral, ovládla hřiště a začala mít i šance. Bojan mohl vyrovnat, ale obránci Getafe se štěstím vyrazili.

Blízko vyrovnání byla Barca ve 34. minutě, kdy se proti Sylvinhovi parádně předvedl Pato, a v minutě 39., kdy Getafe zachránilo poprvé břevno.

Druhý poločas byla k vidění stoupající snaha domácích a beton hostů, kterým však postupně začaly docházet síly. Barce prospěla i střídání, Pedrito, Henry a Gudjohnsen hru dost oživili. Barcelona byla několikrát blízko vstřelení gólu, jako například při hlavičce Piquého, jež letěla kousek vedle.

Getafe vyráželo do protútoků většinou ve dvou či třech lidech, i to ale málem stačilo na další gól, když Albin nejdříve mířil kousek vedle a pak mu málem svou chybou pomohl Valdés, míč ale nakonec skončil na rohu.

Zasloužené vyrovnání přišlo po "sevillské" spolupráci Alvés - Keita, když druhý jmenovaný využil hlavou perfektní pas Brazilce a Camp Nou vybuchl nadšením. Zdálo se, že další gól je na spadnutí, ale svěřenci Josepa Guardioly neměli štěstí, v osmdesáté minutě je totiž znovu zastavilo břevno.

Byly k vidění i další šance, Gudjohnsena, Alvése či Henryho, ale zlatý bod už zůstal Getafe. Barcelona přesto zvýšila svůj náskok na čele...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca by to měla zvládnout

Reagovat
smazaný uživatel

Měla, ale nezvládne - mám taký ciťák

Reagovat
Xavi

Snad trošku defenzivnější Getafe oproti minulým letem porazíme, z minulé sezóny jim máme co vracet.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši, tak je čas zakopnúť, nech to Classico za pár dní za niečo stojí. Už nedávate debakle súperom, už len po troškách, tak už by sa patrilo aj zaváhať trošku, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

"Už nedávate debakle súperom, už len po troškách" ...já tedy nevím, ale mě ta perioda přídělů připadá téměř neměná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani na něj nereaguj. Výdyť je faboušek Realu, tak co bys očekával?

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť ty nejsi o moc lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš? V čem ti vadím?

Reagovat
smazaný uživatel

To už jsem ti psal nedávno na fcbarcelona.cz.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve vítězství Barci. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je videt, ze Barca ma asi opravdu problem, kdyz nehraje Messi. Pro Barcelonu je celkem dost spatne, ze je takhle zavisla na number 10.Kdyby nebyl zranen Iniesta, spolecne Xavi a Iniesta by dokazali Messiho nahradit. Messi je proste nejlepsi. A az Eto pujde do Manchesteru City za 50 mil Eur, mohla by Barca koupit Lavezziho a nejake mlade argentince pro Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

00Etoo do ManC ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele