25. kolo
28.02.2009 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Z šedivého rybníku průměru vylovil Real tři body

Real Madrid dosáhl na hřišti Espanyolu Barcelona svého desátého ligového triumfu v řadě. Bílý balet zvítězil góly veteránů Gutiho a Raúla a do neděle stáhl náskok Barcelony na čtyři body. "Los pericos" se stále nevymanili z pásma sestupu.

Po velice nudném utkání, které rozhodlo pět minut druhého poločasu, si Real připsal tři body a ocitl se prakticky na dostřel vedoucí Barcelony. Espanyol nevyužil výhody domácího prostředí, ani zvýšeného sebevědomí po posledním kole, když zvítězil nad městským rivalem a stále ho čeká boj o záchranu.

Domácí nastoupili s jedinou změnou, kdy střed zálohy vyztužil Román Martinez. Za hosty nahradil v základu Sneijder Gutiho. Utkání začalo zvolna, první příležitost měl po centru Luíse Garcíi Román, ale Casillas zachránil. Další šanci měl Nené, jenž střílel z hranice vápna nad.

Pak otěže zápasu převzal Real a v 17. minutě po přihrávce Raúla střílel nad Robben. Chvíli nato pálil z dálky Sneijder, ale Kameni jeho pokus zneškodnil. Bílý balet měl v těchto okamžicích převahu, kterou chtěl přerušit ve 25. minutě Iván Alonso, který promarnil přihrávku Luíse Garcíi.

Nebezpečí od Realu Madrid šlo v těch chvílích z centrů Higuaína, které ovšem zachycoval Kameni. Zápas nebyl příliš záživný ani z jedné strany, jakés takés nebezpečí připravili pouze Sergio Sánchez a Luís García, ale Heinze nadvakrát jejich příležitost zlikvidoval. Poslední šancí před přestávkou byl přímý kop Sneijdera, nicméně se zakončením Ramose si poradil Kameni.

Druhou polovinu začal lépe Espanyol, ale první příležitost měl Sneijder, který po odraženém míči střílel vysoko nad. Na druhé straně pálil De la Peňa a Casillas jeho pokus vyrazil na roh. Pak se na trávník dostali Guti s Marcelem a hra Realu mírně ožila. V 67. minutě se konečně měnilo skóre. Přímý kop parádně proměnil Guti, Kameni jeho pokus dokázal ještě vyškrábnout, v úspěšném zákroku mu ale zabránila brankvá konstrukce, od níž se míč odrazil za čáru.

A o pět minut později už bylo rozhodnuto definitivně. Po průniku a přihrávce Marcela Raúl levačkou zpoza vápna z první překonal Kameniho. Poté už moc šancí nenastalo, v 83. minutě střílel nad Tamudo, který se dostal rovněž do hry ve druhém poločase. V poslední desetiminutovce nejprve střílel z voleje mimo Raúl, na opačné straně minul Nené z přímého kopu branku Casillase.

Zápas nakonec skončil dvougólovým vítězstvím Realu, který tak stáhl náskok Barcelony na čtyři body před nedělí, avšak může ho mrzet před derby s Atléticem ztráta Pepeho a Sneijdera kvůli žlutým kartám. Espanyol nezopakoval úspěch z minulého víkendu a zůstává na sestupových pozicích.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

madrid do toho barcelonu dobehnete..barca to s atletikom dosere a uz bude naskok len 4body..madrid do boja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujem nutně vyhrát - tip odborníka - 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

měl byses tím živit

Reagovat
smazaný uživatel

po fiasku s Liverpoolem to bude pro Real hodne tezkej zapas,ale doufam,ze vyhraje tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no som fanusik REALU ale musim, powedat ze checem aby sme prehrali a toho roku nevihrali ziadnu trofej !!Lebo ked daco vyhrame MIJATOVIC ostane a bude sa vychvalovat jak dobehol barcelonu atd a v LIGE majstrov potom o rok opet dopadneme tak ako stale!!!! Ale ked nevyhrame trofej tak pridu radikalne zmeny a dufam ze to pomoze

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked Real vyhra ligu aj tak pridu zmeny, lebo novy prezident bude tak ci tak..

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

REAL MUSI VIHRAT mam ich na tikete ak vihra mam 30eur takze real dotoho uz vsetko vyslo uz chyba len real...prosim vihrajte heh a to som vsadil len za 60centov

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele