16. kolo
20.12.2008 22:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 2:3

Atlético Madrid dobylo stadión Montjuic a alespoň do neděle se usadilo na druhém místě tabulky. Los Colchoneros byli ve chvílích, kdy to bylo potřeba, o kousek lepší a i když Espanyol měl své šance, vyhráli hosté asi zaslouženě. Pro domácí znamená porážka setrvání na sestupových pozících až do konce roku 2008, který se tedy rozhodně nedá považovat za úspěšný.

Mužem večera byl Maxi Rodríguez, který se postavil proti svému bývalému celku k jubilejnímu 200. utkání v nejvyšší soutěži. Přes neustávající pískot fanoušků Espanyolu předvedl vynikajicí výkon a vsítil dvě ze tří branek svého celku.

Zápas nabral obrátky velmi rychle, uběhlo totiž sotva pár minut a hosté již vedli. Skvělý Sergio Aguero se uvolnil přes své obránce a poslal míč před bránu, kde se ho sice nikdo nedotkl, ale to jen umožnilo Maxi Rodríguezovi dostat se k němu, v klidu zamířit a poslat balón přesně do šibenice.

Hosté nezachovali po vedoucí brance potřebný klid a dělali zbytečné chyby, které mohly a měly být využity Espanyolem, jehož hráči ovšem několikrát trestuhodně zaváhali. Callejón ve třinácté minutě, poté Nené a Luis García z přímých volných kopů či Coro nebezpečnou levačkou... nic se z toho však nevytěžilo, buď byl na místě Leo Franco nebo letěl balón mimo.

Atlético se soustředilo hlavně na protiútoky a v jednom z nich mále udeřilo. Sergio Aguero se výborně prokličkoval až před brankáře Kameniho, následně ale mířil vedle. Je potřeba ocenit, že Argentinec i přes možné fauly v pokutovém území souboje ustál a nepokusil se o zisk penalty.

Kun zůstal aktivní i po změně stran, druhou půli začal nepřesnou střelou po skvělém centru Manicheho. Celkově však byly k vidění ze strany Atlética spíše individuální průniky, Forlán i Simao totiž působili dost ztraceně a bez nich souhra v útoku dost vázla.

Espanyolu se podařilo zaslouženě vyrovnat po Parejově centru na Sergia Sáncheze, který tvrdou střelou z úhlu překonal Lea Franca. Vyrovnávací branka probrala hosty a ti opět začali být lepší. Forlánovi se stále nedařilo, a tak byl vystřídán Sinamou, což se krátce nato ukázalo jako prozíravý tah. Byl to totiž právě bývalý útočník Liverpoolu, který vyslal Aguera, jenž si sice nezpracoval ideálně, ale přesto dokázal natřikrát dopravit míč do sítě Kameniho brány. Sergio Sánchez a Jarque rozhodně němají čisté svědomí.

Los Periquitos sice dokázali vyrovnat, ale z jasně ofsajdové pozice, a tak radost domácích velmi rychle vyprachala. Naopak to byl už v nastaveném čase Maxi Rodríguez, který vyškolil obranu Espanyolu a zvýšil zkušeně na 3:1. Zdálo se být definitivně rozhodnuto, jenže Katalánci se nevzdávali a Valdo ještě dokázal snížit na 2:3.

Více už však Espanyol nestihl a Atlético si veze domů velecenné tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 ATLÉTICO MADRID!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele