18. kolo
11.01.2009 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Barca ovládla závěrečné minuty

Barcelona v hektickém závěru strhla vítězství na svou stranu a po výhře 3:2 si stále drží na čele komfortní dvanáctibodový náskok. Hvězdou večera byl Argentinec Lionel Messi, který celé utkání kraloval a svůj výkon korunoval vítěznou trefou.

Barcelona se podle očekávání ujala otěží zápasu, ale často narážela na pevný obraný blok domácích. Až v jedenácté minutě se k individuálnímu průniku nadechl Messi, ale byla z toho jen tyč. Při chuti byl také Thierry Henry, který si poradil se zadákem Pamplony, ale z bezprostřední blízkosti na Fernándeze nevyzrál.

Osasuna se dostávala k míči zřídkakdy a gólman Barcy Victor Valdés musel řešit první vážnější moment až v 41. minutě, kdy po centru Juanfrana hlavičkoval do jeho náruče Pandiani. Nevýrazný byl opět Samuel Eto’o, který se poslední týden hledá, nicméně právě kamerunský útočník byl autorem vedoucí branky. Chladnokrevnou střelou zakončil akci svého parťáka Lionela Messiho. Pro Eto’oa je Osasuna nepochybně oblíbeným týmem, v osmi zápasech jí vstřelil rovných sedm branek.

Druhý poločas zastihl favorita v útlumu, přesto měli gól na kopačkách Keita i Henry, přičemž gólovější parametry měla střela francouzského ostrostřelce, kterou Roberto Fernández s námahou zneškodnil.

V 63. minutě rozradostnil Estadio Reyno de Navarra vyrovnávajícím gólem Puňal, který se prosadil přes duo Alvés a Busquets po rohovém kopu. Chvíli nato Pep Guardiola stáhl ze hřiště Henryho a nahradil ho Iniestou, který se mu jako žolík osvědčil v minulém kole proti Mallorce.

Barcelona si přijela do Pamplony pro tři body, což pocítil na vlastní rukavice brankář Roberto, když ho Eto’o prověřil tvrdou střelou, z následné dorážky mohl skórovat Messi, ale štěstí bylo na straně soupeře.

V 67. minutě došlo k nečestnému chování hráčů Osasuny. Záložník Barcy Busquets potřeboval po nevybíravém zákroku ošetření, Messi, ač byl v blízkosti pokutového území domácích, přestal hrát, ale jak se říká: "Za dobrotu na žebrotu". O míč ho obral Juanfran a po útoku do rozhozené obrany katalánského celku musel zachraňovat Valdés. Na hřišti poté došlo k potyčce, kterou odnesli žlutou kartou Valdés a Pandiani.

Další akce Osasuny už gólem skončila. Juanfran vyškolil Abidala a zakončující Pandiani poslal domácí do překvapivého vedení 2:1. Barcelonu však předcházející momenty nabudily k heroickému závěru. V 80. minutě Alvés vybídl ke střele Xaviho a mozek Barcy pohotovou střelou vyrovnal na 2:2.

V 85. minutě Messi opět ukázal, proč je momentálně považován za nejlepšího hráče světa. Argentinský fenomén vzal odpovědnost na sebe a krásnou táhlou střelou k pravé tyči dostal hosty do vedení. Z utkání se následně stala exhibice, hráči Barcy takřka nepůjčili soupeři míč a sami mohli vedení navýšit, ale střídající mladíček Bojan nevyužil perfektně načasovaného vysunutí od Messiho, když střílel jen do brankáře.

Barcu to příliš trápit nemuselo, z Pamplony si veze důležité tři body za vydřené vítězství 3:2 a od svých pronásledovatelů si stále drží luxusní odstup v podobě dvanáctibodového náskoku.

Autor: David Kubáň

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dík výhře nad Atleticem není důvod nikoho šetřit, takže bych to viděl na zálohu Xavi - Toure - Guddy, který teď nehrál, jinak bych tam rád viděl Keitu a útok Messi - Eto´o - Henry.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem pro nejsilnější možnou sestavu, Osasuna není tak špatná, jak tabulka napovídá. Zvlášť doma budou zlobit.

Abidal má chřipku, radši nic neriskovat a nasadit obranu Alvés, Marquéz, Piqué, Puyol. V úvahu přichází i Sylvinho, ale o tom upřímně pochybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme prý (hodně se rezervou) zájem o Fabregase a Van Persieho, v létě oba za 50 milionů eur.

Fabregas -

Van Persie - Skvělý hráč, ale Robbena číslo dvě fakt ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Van Persieho nikdy, to raději ať zůstane Henry a Fabregase až v budoucnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nominace: Valdés, Pinto, Alves, Sylvinho, Martin Caceres, Puyol, Piqué, Abidal, Toure, Keita, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Gudjohsen, Messi, Henry, Bojan, Eto'o.

Marquéz vlastně stojí kvůli kartám, takže to vidím na sestavu:

Valdés - Alvés, Piqué, Puyol, Abidal - Yaya, Gudjohnsen, Xavi - Henry, Eto'o, Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

pane boze to co akoze robia?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak museli jsme na chvíli nechat Real i Osasunu v naději

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele