36. kolo
17.05.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 1:0

Atlético Madrid udolalo v klíčovém utkání v boji o milionářskou Champions League valencijské Netopýry a přiblížilo se na dohled třetí Seville. Atléti získali lichotivý náskok před svým dnešním soupeřem a Villarrealem, a o co víc - jejich vzájemný souboj okoření příští, nebo-li předpolední kolo španělské nejvyšší soutěže, což je pro Rojiblancos velmi výhodné.

Hosté, známí svou výjimečně dobře pracující ofenzívou, tentokrát neprostoupili pečlivě pracujícím defenzivním valem domácích, jehož výkon byl na poměry spolehlivý. Atlético zvítězilo stylem Start - Cíl, přičemž může hořekovat nad spalováním velkých šancí. Obranu hostí provětrávala nejvíce agilní dvojice Diego Forlán a Maxi Rodríguez. V cestě jim stál brankář Valencie César Sanchéz, jenž předvedl brilantní výkon, jímž uchránil svůj tým před ostudným výpraskem.

Krásnou podívanou odstartoval Maxi Rodríguez, jenž pohotovou ranou z voleje vyzkoušel pozornost španělského brankáře. Po čtvrthodince hry vypálil Luís García zpoza šestnáctky a přidělal Césarovi nečekané potíže. Míč brankáři totiž vyklouzl před Agüera, jenž minul. Branka by stejně neplatila, mladý útočník stál v ofsajdu.

Posléze přišla obrovská šance Maxiho Rodrígueze, jenž nedokázal na dvakrát překonat skvělého Césara. Tlak sílil, Valencia marně držela se svým sokem krok. A přišel zasloužený trest. Sergio Agüero byl poslán k zemi Césarem, načež byl po právu nařízen pokutový kop. Zasloužilý fotbalový umělec Diego Forlán se ze značky pokutového kopu nemýlí. Netřeba pochybovat, Atléti vedli.

Valencii inkasovaná branka nakopla, vrhla se do protiútoku. Do velké šance se dostával Mata, ale byl rychle přistižen a zpacifikován Leem Francem. Hosté se tedy vymanili ze sevření a nakonec vstřelili i branku. Ta byla pro diskutabilní ofsajd neuznána. Vícero příležitostí první dějství nenabídlo.

Na počátku půle druhé přišla obrovská Simaova šance, když pelášil sám na Césara. Valencijská opora i tentokrát zaúřadovala. O pár minut později pak selhal v zakončení tápající Sergio Agüero, jenž sám samotinký v obrovské příležitosti minul, jeho hlavička cestu do sítě nenašla.

Po hodince hry vstřelila Valencia druhou neregulérní branku. Tentokrát se prosadil Juan Mata, jeho gól nebyl uznán pro dobře odmávaný ofsajd. O pár minut později bylo zase živo před Césarem, za Césarem i vedle Césara, který zasahoval bravurně proti střelám Diega Forlána.

Blížil se závěr, na místo valencijského vygradování jakéhosi úsilí vstřelit branku a přitlačit soupeře přišel klidný konec. Jestli i nadějím na Ligu mistrů, to ukáží následující dvě kola, rozumějte zápasy Atlética Madrid, jež má vše na svých kopačkách.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele