15. kolo
14.12.2008 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Betis 2:0

V 15. kole nejvyšší španělské soutěže přivítalo Atlétiko Madrid na svém hřišti Real Betis. Zápas se od začátku vyvíjel jasně ve prospěch domácí, kteří nakonec také zaslouženě zvítězili v poměru 2:0. O góly se postarali Maxi Rodriguéz a Sergio Aguero. Atlétiko se tak v tabulce posunulo na pátou pozici. Betis je jedenáctý.

Už ve 3. minutě zahrozil na domácí straně Maxi Rodriguéz. Po rychlém úniku středem se dostal ke střele, kterou ale gólman Casto vyrazil na roh. Betis se nenechal hned na začátku zatlačit do defenzivi a hned o tři minuty později odpověděl také velmi solidní střelou, kterou vyslal Juanma. Ten však mířil méně přesně a střela skončila mimo bránu.

Ve 20. minutě se uvedl poprvé výrazněji Aguero. Po přihrávce od Simaa vypálil tvrdou ránu z dobrých 20 metrů a gólman hostí měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil na roh. To se však stalo pro hosty nakonec osudné, protože z následujícího rohového kopu padl první gól. Rohu se ujal Maniche, odražený balón se dostal k Maxi Rodriguézovi, který pravačkou vypálil přesně do pravého dolního rohu - 1:0. Další šance měli Aguero i Forlán, ale všechno zlikvidoval gólman Casto. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas byl velmi vyhrocený. Betis se snažil tlačit do zakončení, ale Atlético pozorně bránilo a snažilo se přidat druhý gól. Opravdovou tutovku ale měli hosté v 66. minutě. Sergio García se po centru za obranu zčistajasna objevil sám před Leo Francem. Svou střelu ale poslal pouze do nohou gólmana Atlétika a zmařil tak šanci na vyrovnání.

Domácí pohřbili šance Betisu deset minut před koncem utkání. V 81. minutě se přesně trefil Sergio Aguero, který po přihrávce Forlána z hranice vápna obstřelil gólmana Casta a zvýšil na 2:0. Velký podíl na gólu měl Diego Forlán, který výborně naložil s brejkovou situací. Poslední šanci utkání měli hosté. V 90. minutě agilní Sergio García hlavičkoval po skvělém centru Juanita jen těsně vedle Francovy branky. Stav se tak do konce utkání nezměnil a tři body zůstávají domácím.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele