18. kolo
11.01.2009 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Atlético je opět v krizi

Zasloužené vítězství si připisují fotbalisté Athleticu Bilbao, na stadionu Vicente Calderón přehráli Atlético 3:2. Madridští zažívají špatný vstup do nového roku, po prohrách s Valencií a Barcelonou nezvládli ani utkání proti papírově slabšímu soupeři a předsezonní ambice dostaly další trhlinu a nespokojení fanoušci to svým miláčkům dali pořádně najevo.

Utkání se mírně zpozdilo kvůli řádění domácích fanoušků, kteří házeli sněhové koule na gólmana Athleticu Iraizoze. Příznivce madridského celku se nakonec podařilo uklidnit, ale Iraizoz musel čelit další hrozbě, tentokrát čistě fotbalové. Ve 14. minutě ho překonal nechytatelnou střelou Antonio Lopez a poslal Atlético do relativně brzkého vedení.

Bylo však očividné, že svěřenci Javiera Aguirreho nejsou ve své kůži. Athletic zlobil, nadějné příležitosti si vytvořili Koikili, Orbaiz a Llorente. Zaslouženého vyrovnání se Bilbao dočkalo těsně před poločasovým hvizdem, když Koikili nachytal gólmana Franca dalekonosnou střelou.

Fanoušci Atlética, kteří už v předchozím klání Copa del Rey proti FC Barceloně volali po odchodu trenéra Aguirreho, měli další důvod k nespokojenosti po pěti minutách druhého poločasu, Bilbao se dostalo do vedení 2:1. Inkasovanému gólu předcházela další chyba tradičně nejistého obránce Tomáše Ujfalušiho, ten totiž v blízkosti své branky ztratil míč, kterého se zmocnil Llorente a polostřelu španělského útočníka si srazil do sítě Alejandro Domínguez.

O několik minut později mělo Atlético z pekla štěstí, když Velezovi nebyl uznán gól pro údajný ofsajd. Nicméně madridští si špatným výkonem o další inkasovaný gól přímo koledovali a nebylo divu, když v 66. minutě udeřil Athletic potřetí. Střídající Gabilondo našel Llorenteho a ten se nemýlil. Zoufalost Los colchoneros podtrhl Maniche, když šel za brutální faul na Orbaize do sprch.

Aguirreho tým neměl na pevnou obranu Bilbaa recept, výjimkou byly ojedinělé šance Forlána a Agüera. Až v samotném závěru obrana hostů polevila a Diego Forlán snížil na konečných 2:3.

Autor: David Kubáň

Komentáře (2)

Přidat komentář
Sasha

Zaslouženého vyrovnání se Andalusané dočkali těsně před poločasovým hvizdem, když nachytal gólmana Franca dalekonosnou střelou. ......................Bilbao lezi na druhem konci spanelska nez Andalusie

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak..."Ve 14. minutě ho překonal nechytatelnou hlavičkou Antonio Lopez a poslal Atlético do relativně brzkého vedení." - to nebyla hlavicka ale strela tecovana hracem Athleticu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele