27. kolo
14.03.2009 22:00 CET
2 : 5
(2:2)

Reportáž

Real překonal liverpoolské prokletí

Real Madrid opět přechodně snížil náskok Barcelony na tři body poté, co rozstřílel Athletic Bilbao na jeho vlastním hřišti 5:2. Bílý balet tak dokázal, že se s ním v boji o ligový titul musí počítat. O triumfu Realu rozhodli Huntelaar a Robben.

Po 27. kole je boj o titul teoreticky ještě otevřený. Real Madrid jasně triumfoval na půdě Athleticu Bilbao a drží se v závěsu za vedoucí Barcelonou. Baskičtí lvi si porážkou příliš nepolepšili a jsou na jedenáctém místě celkového pořadí. Athletic ani pošesté v řadě nedokázal proti Realu bodovat.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, zatímco hosté nahradili Higuaína Marcelem. Athletic začal ostrým presinkem, za který si vysloužil dvě žluté karty. První příležitost domácích měl na levačce Yeste, ale Casillas jeho bombu vyrazil. Na druhé straně se předvedl Sneijder a jeho pravačka, ale jeho pokus odvrátila obrana Athleticu.

Po dalším tlaku domácích přesto otevřel skóre Real. Robben potáhl útok a svým klasickým prúnikem a zakončením do šibenice překonal ve 23. minutě Iraizoze. Po dvou minutách zneškodnil Casillas pokus Iraoly z přímého kopu. Na opačné straně pálil mimo Robben. Poté chytil Casillas pokus Yesteho. Další příležitostí byl průnik Robbena, který z úhlu vystřelil, aniž by přihrával, ale Iraizoz vyrazil.

Ve 34. minutě zvýšil Real svůj náskok. Sneijder zahrával přímý kop, obrana i brankář Iraizoz centr podcenili a Heinze hlavičkoval do odkryté branky. O dvě minuty argentinský obránce skóroval opět, ovšem do vlastní sítě. Po stejné akci dostal poměrně nespravedlivě červenou kartu Yeste. Ve 39. minutě si domácí málem dali vlastní gól, když po centru Robbena hlavičkoval do břevna Amorebieta.

V závěru poločasu měli příležitosti Huntelaar a Sneijder, ale bez efektu. Druhý hráč zahodil i střelu, kterou zachránil Casillas. V první minutě prodloužení domácí vyrovnali. Po chybě Casillase, který nevyběhl, skóroval hlavičkou Llorente. Do konce poločasu se už nic zvláštního neudálo.

Real začal zostra druhý poločas, když se přízemní umístěnou střelou prosadil Huntelaar. Za chvilku pálil opět ale mimo. V 59. minutě spasil Real Casillas, který zabránil přízemní střele Javi Martíneze proniknout do sítě. Bílý balet navýšil vedení v 61. minutě, když po průniku a přihrávce Robbena skóroval pěkným obloučkem opět Huntelaar. O chvíli později se situace opakovala, ale tentokrát holandský střelec přehodil Iraizoze i celou branku.

V 76. minutě měl velkou příležitost Higuaín, ale jeho pokus Iraizoz zachránil. O minutu později pálil do boční sítě Marcelo. Posledním zápisem do gólové statistiky byla v 85. minutě penalta Higuaína po faulu Iraoly na Marcela. Real tak dosáhl cenného vítězství a může se na rozdíl od svého barcelonského rivala soustředit pouze na ligu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

tak to pochybujem, Real to podla mňa zvládne.....

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze Athletic vyhra.Vyhodou moze byt to Real hral cez tyzden tazky zapas v LM a moze mat problem kondicne.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze real vyhra..muj tip 0:1 abo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám že Real vyhraje a zítra Barca rupne nebo aspon remizuje s Almerií

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele