37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:4

Atlético udělalo obří krok směrem k účasti v příštím vydání Ligy mistrů. Pomohly mu k tomu tři branky kanonýra Diega Forlána, který se tak dostal do čela tabulky střelců a s dvěma góly náskoku má prakticky zaručenou trofej pichichi, již druhou ve své kariéře.

Los Colchoneros mají před posledním kolem náskok dvou bodů na pátý Villarreal. Kdo by to byl řekl v době, kdy v Madridu padl trenér a atmosféra okolo klubu byla nevalná. Ale pokud máte v týmu někoho, jako je Diego Forlán, můžete se na přísun bodů spolehnout za každé situace.

Athletic se rozloučil s diváky potupnou porážkou 1:4, ale vzhledem k tomu, že již Baskům vůbec o nic nejde, tato prohra příliš bolet nebude.

Vše zajímavé se v Bilbau začalo dít až ve druhém poločase. Konkrétně pak v 59. minutě, kdy se parádním volejem prezentoval Raúl García a poslal hosty do vedení. Gól přišel jako trest za tři zmařené tutovky Fernanda Llorenteho, jehož dvakrát výborně vychytal Leo Franco a potřetí pro změnu mladý útočník nepochopitelně zaváhal, když už byl brankář Atlética prakticky překonán.

Domácí ještě dokázali srovnat, po rohovém kopu Etxeberriy úřadoval Etxeita, ale noc měla patřit Atléticu. Konkrétně Uruguayci Forlánovi, jenž během čtvrthodiny nasázel tři branky a bylo po zápase.

Devátý hráč v historii Primera División, co dokázal nasázet třicet gólů za sezónu, nejdříve rozvlnil síť dvěma perfektními dalekonosnými střelami a hattrick dokonal z penalty, jež se poněkud přísně pískala za faul Etxeity právě na Forlána.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele