10. kolo
31.10.2007 20:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Villarreal CF - Levante UD 3:0

Villarreal si s poklidem smlsl na naprosto tragickém Levante, které předvedlo další výkon nehodný účastníka nejvyšší soutěže a už v prvním poločase dostalo tři góly. Jen opět výborný brankář Storari a pohodlnost domácích zabránili ještě většímu výprasku.

Tak jasná a drtivá byla převaha domácích, že se ujali vedení už ve třetí minutě. Po standartní situaci se k míči nejrychleji dostal nehlídaný Guillermo Franco a bylo to 1:0. Žlutá ponorka se na El Madrigal cítila jako ryba ve vodě, zcela ovládla střed hřiště a dělala dojem, že se obrana Levante k zápasu vůbec nedostavila. A tak pochopitelně přišel další gól. Italský obránce Bruno Cirillo si naprosto nevěděl rady se Santi Cazorlou, celou situaci vyřešil faulem a jeho krajan Giuseppe Rossi bez potíží zvýšil ze značky pokutového kopu na 2:0.

Žáby i nadále byly jakoby duchem nepřítomné. Ani za takto nepříznivého stavu neprojevovali žádnou útočnou aktivitu a soustředili se akorát na neobdržení třetího gólu. Přitom bylo asi všem jasné, že ten dříve či později přijde. A tak se také stalo. Další standartní situace Marcose Senny a další gól, tentokráte byl tím šťastným Pascal Cygan.

Shodou okolností to byl stejný muž, který soupeři poskytl jedinou šanci prvního poločasu, když prohrál souboj s Mustapha Rigou, jenž ovšem na brankáře Vieru nevyzrál. To ale vskutku byla jen ojedinělá vlaštovka, která pravděpodobně jen zhodnotila situaci a vydala se zpátky do teplých krajin.

Naopak mohli jít hosté do kabin s ještě větším přídělem nebýt Marca Storariho. Itaslký gólman předvedl několik výborných zákroků, vyznamenal se zejména proti Matíasu Fernándezovi či Marcosi Sennovi.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už tolik vzruchu nepřinesla. Villarreal v poklidu kontroloval vývoj a Levante se pravděpodobně rozhodlo útočit, avšak přestože se v průběhu druhé půle ocitli na hřišti až čtyři útočníci, Vieru prakticky neohrozili. Dynamické výměny pozic se míjely účinkem, dlouhé nakopávané míče byly odsouzeny k zániku už během letu a šancí měli nakonec stejně více domácí. Znovu to byl Storari, kdo zachránil své spoluhráče, zvláště při šanci Rossiho.

Manuel Pellegrini, trenér Villarrealu, poté učinil několik taktických střídání, aby udělil rozhárané hře řád, což se mu také povedlo, ovšem Levante na snížení zkrátka nemělo a Žlutá ponorka šetřila torpéda na další zápasy. Konečný výsledek tedy zněl 3:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Tak snad za 1. Tip 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele