35. kolo
04.05.2008 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Getafe CF 2:0

Villarreal doma porazil Getafe 2:0 a upevnil si druhou pozici. Naopak madridský celek se přiblížil sestupovým příčkám na rozdíl dvou bodů. O obě branky zápasu se postaral turecký střelec Nihat Kahveci.

Hosté začali velmi svižně a již v páté minutě se mohli ujmout vedení. Nobrega Braulio sebral odražený míč na vápně a tvrdě vypálil, ovšem obránce Diego Godin dokázal střelu zblokovat. Getafe hrálo stále ve stejném tempu a o několik minut později bylo ještě blíže gólu. Esteban Granero střílel zhruba z dvanácti metrů, ale Diego Lopéz skvěle vyrazil. Chvíli poté hlavičkoval dvakrát nebezpečně Braulio, ovšem pokaždé se hlavička mezi tři tyče nevešla.

Ačkoliv hosté měli více ze hry, byli to domácí, kdo se ve 34. minutě ujal vedení. Giuseppe Rossi našel ve vápně Nihata, který ze své levačky zatočil přízemní střelu přímo do sítě. Hra se pomalu vyrovnávala a Giuseppe Rossi dělal velké potíže zadákům Getafe. Žlutá ponorka začínala svého soupeře přehrávat a minutu před odchodem do kabin navýšila své vedení. Tentokráte to byl Robert Pires, kdo našel ve vápně Nihata. A turecký zabiják neotálel a vypálil přesně pod břevno.

Getafe se ještě snažilo, ale kvality Villarrealu byli jednoznačně větší. Žlutá ponorka svého soupeře již prakticky k ničemu nepustila. Naopak domácí si vypracovali ještě několik tutovek. Po hodině hry skvěle vychytal Abbondanzieri Tomassona. Po dánském forvardovi si vylámal na Abbondanzierim zuby také Santi Cazrola. Další zahozenou tutovku měl na svědomí Giuseppe Rossi. Villarreal byl jednoznačně lepším týmem. Ke konci utkání měl ještě šanci obránce Joan Capdevila. Jeho tvrdou ránu však chytil argentinský brankář, kterému mohou spoluhráči děkovat, že je ušetřil debaklu. Villarreal tak zaslouženě vyhrál 2:0 a má velmi slušně nakročeno za celkovým druhým místem, mimo jiné nejlepším umístění v historii klubu.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak do konce máme 4 kola, čili je ve hře 12 bodů, doma máme Getafe a Espanyol, venku Huelvu a Deportivo na závěr, takže to tipuji na cca 7 bodů (porazíme Espanyol a Huelvu, asi dle mě neporazíme Getafe a Deportivo je ve formě. Nicméně těch 7 bodů by mělo na druhé místo stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo jo paráda, pohodovou výhru jsem nečekal o to je to příjemnější. 2. místo je na dohled.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele