8. kolo
20.10.2007 20:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Villarreal pokořil rozjetou Barcelonu

Unavená Barcelona nestačila na výborně hrající Villarreal a přestože byly v její neprospěch zapískány dvě sporné penalty, prohrála naprosto zaslouženě. Kataláncům se navíc na měsíc zranil Deco, a tak pro ně jediným světlým bodem byla trefa Bojana Krkiče, který se překonáním Viery stal nejmladším ligovým střelcem v celé historii klubu...

Žlutá ponorka začala svá torpéda střílet do Barcelony, oslabené o Zambrottu, Márqueze, Edmílsona, Tourého, Ronaldinha a Eto‘oa, od první minuty. Už v té třetí se fantastickou přihrávkou na Santi Cazorlu prezentoval Guillermo Franco a první jmenovaný střelou do levého horního růžku nezaváhal. Za Barcu se snažil kontrovat hlavně Thierry Henry, nicméně do pořádné šance se nedostal.

Narozdíl od Roberta Pirése v barvách domácích. Bývalý Henryho spoluhráč z Arsenalu unikl po pravé straně, upadl po kontaktu s Ericem Abidalem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Senna s proměněním penalty žádné problémy neměl a už krátce po úvodu bylo El Madrigal zaděláno na překvapení. První a jediná chvíle nadšení pro všechny Los Culés přišla ve 25. minutě. Akci dvou odchovanců klubů a supertalentů světového fotbalu zároveň zakončil po Messiho skvělé přihrávce mladičký debutant v základní sestavě Bojan Krkič. Katalánský útočník teprve nedávno dovršil sedmnáct let a svým zásahem se dostal na první místo historické statistiky nejmladších střelců klubu v ligovém zápase. V celé španělské lize je pak třetí.

Radost hostů však velmi rychle vyprchala, po dalším úniku se Pirés opět velmi ochotně skácel k zemi, tentokráte k tomu francouzský záložník využil kontakt s Gabrielem Militem, a pocit deja vu umocnil trefou ze značky pokutového kopu Senna. Barca sice ještě předtím zahrozila střelou Xaviho, ale jinak se k šancím už vůbec nedostala. A když Sennův pokus zlikvidoval Valdés, šlo se do kabin za stavu 3:1.

Těžko posoudit, kde je chyba, jisté je však jedno. Pokud po přestávce nasadíte dalšího útočníka namísto obránce (Giovani Dos Santos nahradil Oleguera), hrajete tedy prakticky s šesti až sedmi čistě ofenzivními hráči a přesto nejste schopni si za 45 minut hry vypracovat větší gólové příležitosti, někde ta chyba určitě je. Stejně tak po zranění Deca už asi jen málokdo věří tomu, že by se snad jednalo pouze o náhodu.

Ale vraťme se zpátky k tomu, co fotbalového se událo na El Madrigal. Jak už bylo řečeno, Rijkaard vsadil na rozestavení 3-4-3, avšak to v konečném důsledku vedlo akorát k velkému množství soupeřových brejků. V jednom z nich unikl Pirés, ale doplatil na přílišnou snahu o efeknost a celá akce byla po jeho patičce zkažena. Na druhé straně střílel Deco, ale výsledkem bylo akorát zranění a pět týdnů absence. Matías Fernández Valdése nepřekonal, nově příchozí Eidur Gudjohnsen ani Sylvinho střeleckou mušku nenalezli, a Villarreal se tak dostal zpátky na druhou pozici, Barca je až čtvrtá.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (23)

Přidat komentář
HOST*Thorin

0:2

Reagovat
HOST*lenny

co dodat...moc tomu nerozumis!!!3:1

Reagovat
HOST*Devil

To se uvidi ! Jasna 2.

Reagovat
HOST*Thorin

aha.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Joe

super odhad

Reagovat
HOST*Devil

Ty vole super tip .klobouk dolu !mel jsi pravdu.

Reagovat
HOST*lenny

dikas

Reagovat
Messiáš

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan první gól v lize, jakožto nezkušený mladík si při něm počínal opravdu zkušeně. V tom vidím asi jediné pozitivum na tomto zápase.

Možná byly i další, ale kvůli nekonečným sporům o vysílací práva jsem měl možnost vidět jen tento moment.

Kdo viděl více, ať napíše víc, jsem zvědavý hlavně na ty dva penaltové zákroky.

Jo a bez DM to proti silným venku nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Na www.fcb-videos.com ty góly jsou a penalty to dle těch záběrů byli, bohužel to bylo způsobené individuálními chybami!

Reagovat
HOST*ital

Penalty byly dány neobratností obránců,odpískány byly správně.Bojan bude jednou superstar,jestli ho nepotká stejný osud,jako spoustu hráčů,kteří do vrcholového fotbalu naskočili v hodně mladém věku.Snad bude mít štěstí a zranění se mu budou vyhýbat.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že musel prohrát aj real

Reagovat
HOST*Anglan

To je prave dobre Snomulo !

Reagovat
smazaný uživatel

cah ty bzdeš asi fanoušek Barcy že Anglan

Reagovat
HOST*Anglan

Fuj teda ja to muzes rict ! Ne Barce nefandim ! Je me to jedno jak hraje !

Reagovat
HOST*Kokso

Nádhernej výsledek moc se mi líbí.Barca

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze prohral i real, a valencia vyhrala, do toho hosi

Reagovat
HOST*Stump

Jak jsem psal před 14 dny uvidíme 20.10 a je to tu, k...a VILLARREAL

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

barca HENRY

Reagovat
HOST*

chystá se přestup do barci pujde hráč: Nasri ale za koli???

Reagovat
HOST*

156 korun přesně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele