17. kolo
22.12.2007 22:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Racing Santander 4:1

Sevilla přivítala na svém hřišti Santander a vysokou výhrou upozornila na své pohárové ambice. Do domácí sestavy se nakonec přece jen dostal Dragutinovič, na levé straně zálohy vyléčený Diego Capel. Pro červenou kartu v minulém utkání chyběl Luis Fabiano. U hostů se v brance objevil dosavadní náhradník Colcorti, v záloze opět Ayoze, na místě obvykle hrajícího, ale minule suspendovaného Serrana.

Zápas začal v rychlém tempu, hosté byli díky fungujícímu presinku Seville rovnocenným protivníkem. Do šancí se ale žádný z týmů nedostával, obrany stíhaly akce soupeřů zachytávat. Sevilla měla ze začátku 72% držení míče. Pak nebezpečně centroval před branku domácí Capel a jeden z obránců si málem vstřelil vlastní gól. 19letý Capel byl nejnebezpečnějším hráčem Sevilly v první čtvrtině zápasu. V 26. minutě předvedli domácí nádhernou akci. Navas zakombinoval s Alvesem, ve vápně se podařila patička Marescovi a nekonec Alves přenechal míč Kanoutému, který elegantně uklidil míč do sítě.

Dále pálil Jesús Navas, ale trefil jen prostor gólmana Fabia Colcortiho, v další akci mířil Keržakov nad. Racing měl zase standardní situaci, po ní střílel mimo Ayoze. Další možnost měl málem Kanouté, ale ve vápně k němu nepropasíroval přes Garaye míč Navas. Po chybě domácích obránců pak šel ze strany sám na gólmana Munitis, ale vystřelil jen do středu branky. Sevilla měla tlak, nad hlavičkoval Kanouté, ale do poločasu to již bylo vše.

Do druhé půle vstoupil lépe Santander, dělovku z trestného kopu Garaye De Sanctis vyrazil jen na roh, po něm už ale Garay vyhrál hlavičkový souboj s Escudém a nekompromisně poslal míč do sítě. Před opačnou brankou posílal do vápna střílený centr Jesús Navas, ale Kanouté byl daleko. Pěkný oblouček Navase na Capela, byl sudím posouzen jako do ofsajdu. Po hodině hry nahradil domácího Keržakova Chevanton, v dresu hostí Ayozeho Oscar Serrano.

A brzo to bylo 2:1. K trestnému kopou se dostal právě Chevanton a krásnou střelou překonal Colcortiho. Odpověď poslal Colsa, ale De Sanctis neměl s jeho pokusem skoro žádné problémy. Po další rychlé akci Sevilly poslal na branku chytrý oblouček Maresca a Colcorti jen chytil na poslední chvíli.

Pak se skvěle uvolnil Capel, vystřelil, gólman míč jen tečoval a ten okolo tyče prošel na rohový kop. Capel hrál výborně, Pinillos ho vůbec nestíhal. Další průnik Capela zastavil Garay jen za cenu druhé žluté karty, byl vyloučen a obrana hostí se zcela rozpadla. Moratón pak fauloval Kanoutého, trestný kop napálil Alves jen do spojnice tyče a břevna, Maresca sice pak už napálil míč do sítě, ale byl v ofsajdu.

Rozhodnutí přinesl až Jesús Navas, když poslal míč ze strany přesně na vzdálenější tyč. Pěkný individuální průnik ještě předvedl Adriano a vstřelil čtvrtý gól svého týmu. Nakonec trefil po trestném kopu Alvese Poulsen ještě hlavou tyč.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele