27. kolo
09.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Levante UD 2:1

FC Sevilla dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející utkání s Levante a na stadiónu Ramóna Sanchéze Pizjuána tak zůstávají po výhře 2:1 všechny tři body. Sevilla se tím dostala na šesté místo před Espanyol Barcelona, který včera prohrál s madridským Realem. Levante je stále beznadějně poslední.

Sevilla si spravila chuť po nevydařeném týdnu. Rojiblancos v týdnu zopakovali pětibrankovou přestřelku s tureckým Fenerbahce Istanbul, tentokráte však v normální hrací době zvítězili 3:2 a utkání dospělo až k pokutovým kopům. Andaluský klub však pohřbil brankář tureckého týmu Volkan Demirel, jenž chytil tři penalty. V posledním ligovém utkání se Seville také příliš nedařilo. Podlehla totiž Deportivu La Coruňa 1:2.

K nečekanému vývoji směřovalo utkání i dnes, když se hosté již ve čtvrté minutě ujali vedení. Mustapha Riga převzal přihrávku Alexe Geija, všiml si vysunutého postavení brankáře Palopa a parádní střelou ze 36 metrů přeloboval domácího gólmana. Byl to start přesně takový, jaký domácí nechtěli. Nicméně Rojiblancos se brzy vzpamatovali. Diego Capel našel přesným centrem Frederica Kanouteho, který však ránou z první trefil jen brankáře Kujoviče. Několik minut poté vyzkoušel pozornost Kujoviče z 25 metrů Seydu Keita, avšak hostující brankář byl pozorný.

Ve 28. se však tentýž hráč dočkal. Jesus Navas poslal do vápna skvělý centr z pravé strany, Seydu Keita se položil do hlavičky a bezmocný Vladan Kujovič nemohl vůbec nic dělat. Sevilla nadále tlačila a srbský brankář v brance Levante zažíval krušné chvíle. Diego Capel vyslal tvrdou ránu, ale Kujovič byl pozorný. Sevilla nedokázala svůj obrovský tlak proměnit v branku do konce prvního poločasu.

Nicméně hned na začátku toho druhého se domácí fotbalisté opět radovali. Přízemní centr Enza Marescy doletěl přímo k nohám Luise Fabiana a nejlepší střelec La Primery s přehledem poslal svůj tým do vedení. O chvíli později byl blízko navýšení vedení Jesus Navas, ale Vladan Kujovič jej výborně vychytal. Levante útočilo pouze sporadicky, zato na druhé straně pálili domácí útočníci jednu šanci za druhou. Skóre se již nezměnilo, a tak si Sevilla nadále drží šanci na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Na čtvrté Atlético Madrid totiž ztrácí pouhé dva body.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Sevilla asi Levante moc šancí nedá, frustrace z vypadnutí z LM je velká, ta se musí někde vybít. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

papírově jasný zápas,ale uvidíme,tip 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

tady se bude konat velky debakl tipuji 6:1

Reagovat
smazaný uživatel

debakl by to asi byl nebýt toho nečekaného gólu hned ze startu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele