5. kolo
25.09.2007 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Espanyol šokoval výhrou v Seville

Velké překvapení se zrodilo v Seville, kde domácí FC podlehlo 2:3 Espanyolu. Hostující celek byl místy pod velkým tlakem, dokázal být ale velmi efektivní v koncovce. Sevilla tak prohrála už třetí zápas v řadě. V sestavě hostí chyběl Tamudo, a tak v útoku sám operoval Luis García. Tříčlenný tak byl střed zálohy, kam se vešli Jonatas, Moisés a Angel, na pravé straně zálohy hrál tentokrát Valdo. Oproti poslednímu zápasu se změnili i krajní beci, které nyní hráli Lacruz a Chica. Pozměněnou sestavu měla i Sevilla. V útoku byl pouze Keržakov, pětičlennou zálohu hrál zleva Duda, a pak střed Keita, Maresca a Renato. Levého beka netradičně Adriano, stopera vedle Escudého debutující Mosquera.

Domácí začali lépe, první střelu si připsal Renato, ale ta šla nad. Pak sevillští vymysleli pěknou kolmici středem obrany, na ní si naběhl Keržakov a ve velké šanci pálil zbrkle vedle. Na druhé straně se řítil do brejku Luis García, zastavil jej ofsajd. Začátek zápasu se odehrával především ve středu hřiště, týmy bojovaly o každý kousek hřiště. Sevilla byla aktivnější, po centru Mosquery a přiťuknutí hlavou Renata se Keržakov jen těsně nedostal k míči. Pak hostující Jonatas vtipně vysunul Luise Garcíu, ale Escudé ho stihl zablokovat. Dobrou akci provedl Dani Alves, když naznačil střelu, ale pak nacentroval na Keržakova, ten skóroval, ale byl v ofsajdu. Domácí hráli hodně přetažené centry, na ten Jesúse Navase nedosáhl pro změnu Duda, Mareskova střela šla vedle branky.

Překvapivě udeřilo na druhé straně. Moaquera špatně odhlavičkoval míč, Luis García vyhrál hlavičkový souboj, Angel se trefil přesně k tyči a Espanyol vedl. Tlak Sevilly pokračoval, vedle střílel nůžkami Renato, stejně nepřesné byly ale i další pokusy domácích, a tak se šlo do kabin za vedení hostí.

Do druhé půle nastoupila Sevilla v ofenzivnějším složení, trápícího se Dudu nahradil na levém křídle Diego Capel, za stopera Mosqueru přišel striker Koné. Hra byla v režii domácích, Riera dostal žlutou kartu za faul na Dani Alvese, po trestném kopu hlavičkoval Escudé, Kameni míč vyrazil jen ke Keržakovovi, ale ten neuvěřitelně zblízka přestřelil! Kameni si pak poradil i s hlavičkou Keržakova a opět padl gól na druhé straně. Riera utekl, nacetroval, do dráhy letu míče píchl nohu Luis García a Palop lovil podruhé míč ze své sítě.

Domácí se ale zvedli. Jesús Navas centroval z pravé strany a míč si do vlastní branky srazil bránící stoper a kapitán Jarque. Sevilla ještě více vybičovala svůj tlak, po sólu Koného zakončoval Jesús Navas a fantasticky zachraňoval Kameni. Za obranu hrajícího Adriana pak přišel Kanouté, Maresca se tak ještě více stáhl a Sevilla začala hrát vabank. Vystřídali i domácí, na hřiště přišel Lola Smiljanič za Jonatase. Za pár okamžiků bylo vyrovnáno. Po centru Diega Capel se obloučkem hlavičkou trefil Arouna Koné.

Espanyol nevěděl co hrát, jediný hráč, který dokázal podržet míč, byl Riera, a tak kouč Valverde poslal na hřiště Tamuda a také Zabaletu. Do šancí se dostávali domácí, Keržakov pálil zdálky do středu branky, Capelovův pokus byl zblokován, vedle hlavičkoval Kanouté. V další šanci Kanoutého proti němu dobře vyběhl a zablokoval jeho střelu Kameni. Závěr ale patřil Espanyolu. Luis García přihrál přes Escudého Tamudovi, ten si míč zpracoval a střelou k tyči rozhodl.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*Martin

sice rupli, ale slavia to s nima bude mít až do prdele !! no nevím nevím, doufám, že se plejeři slávie na zápas koukali !!

Reagovat
Xavi

Zase takový šok to není.

Reagovat
HOST*Alex

gracia tamudo......

Reagovat
HOST*

mi odjebali tiket za 5 kil kurva

Reagovat
M11

Arouna Koné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele