36. kolo
07.05.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Recreativo Huelva - Villarreal CF 0:2

Villarreal dokázal poněkolikáté v sezoně vyhrát utkání, v němž rozhodně nebyl lepším celkem. Tentokráte "Žlutá ponorka" dokázala vyhrát na El Nuevo Colombino, kde porazilo domácí Huelvu. Recreativo tak v tabulce zůstává na osmnácté sestupové pozici, druhý Villarreal po čtvrtém vítězství v řadě zvýšil náskok na třetí Barcelonu na sedm bodů, katalánský celek však má před sebou ještě duel s Realem Madrid.

Úvodní pětadvacetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla, bojovalo se převážně ve středu hřiště a diváci tak žádnou šanci neviděli, až v 26. minutě dostal kvalitní přihrávku od Aitora útočník Sinama Pongolle, poradil si s těžkopádným stoperem Godinem a z hranice pokutového území pálil do břevna hostující branky. O dvě minuty později to byl znovu francouzský kanonýr ve službách Recreativa, jenž se dostal ke střele, tentokráte však z úhlu pálil mimo. Agilní Pongolle byl i u další akce domácích, Francouz si pohrál s obránci Villarrealu a dokázal přesně nahrát nabíhajícímu Rubenovi, jehož skvělým zákrokem vychytal hostující gólman Diego Lopez. Aktivnější fotbalisté Huelvy se dostali do další příležitosti osm minut před koncem prvního poločasu, Gerard našel Pongolleho, který ani napotřetí nevyzrál na brankáře Diega Lopeze. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, Huelva byla lepší, nedokázala však využít ani jednu ze svých šancí.

Hosté vystřelili poprvé na bránu až v 54. minutě a hned z toho byl gól! Nihat Kahveci se z přímého kopu ze vzdálenosti pětadvaceti metrů trefil přesně k tyči a fotbal tak znovu ukázal jak může být nespravedlivý – 0:1. Tento gól domácí hodně položil a od inkasované branky se jen těžko dostávali do šancí, do kterých se tak snadno dostávali v prvním poločase. Hosté dobře bránili a spoléhali na rychlé protiútoky, jeden z nich se jim nakonec povedlo dovést do úspěšného závěru, když si v 83. minutě narazil míč Nihat s Cazorlou, druhý jmenovaný potom našel přesnou přihrávkou střídajícího útočníka Franca, jenž uklidil míč do domácí branky a definitivně rozhodl o osudu utkání.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud dobře počítám tak v případě, že porazíme Huelvu a Barca prohraje tak jsme přímo v LM. Avante Villarreal. Huelva na nás ale umí, přesto věřím ve výhru tipnu si 1:3 (Nihat, Cazorla, Rossi)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele