37. kolo
11.05.2008 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Real srazil Zaragozu na sestupové příčky

V dramatickém zápase získal mistr La Ligy Real Madrid bod na hřišti Zaragozy po remíze 2:2. Domácí ztráta dvou bodů uvrhla ještě hlouběji do sestupových vod, jelikož bezprostřední konkurenti aragonského celku vyhráli. Zaragoza měla místy drtivou převahu, ale pykala za svou mušku. Mužem zápasu v dresu Realu byl Robinho, který jeden gól dal a na druhý přihrál.

Ani po jedenácté v řadě nedokázala Zaragoza zvítězit nad svým soupeřem z hlavního města Španělska. Domácí nastoupili v očekávané sestavě, zatímco Bílý balet nastoupil bez šesti hráčů stabilního kádru. Místo Torrese nastoupil Ramos, kterého nahradil ve stoperské dvojici Metzelder.

S cílem uspět a vykročit k záchraně se domácí vrhli do útoku. Nejprve promarnil dvě šance Brazilec Oliveira, který pálil ve 3. minutě do boční sítě a o tři minuty později mimo tyče Dudkovy branky. Pak se blýskl další útočný hráč Zaragozy Sergio García, který se zbavil Cannavara a jeho střela škrtla o tyč. První desetiminutovku zakončily šance Sneijdera a Milita.

V 17. minutě hlavičkoval mimo po odraženém míči Van Nistelrooy a zahozenou příležitost domácí o dvě minuty poté potrestali. Matuzalem našel na křídla Sergia Garcíu a na jeho smrtící centr si naběhl zcela nekrytý Oliveira a otevřel skóre.

Odpověď Realu na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve nevyužil další dvě příležitosti Van Nistelrooy, ale nakonec se nizozemský kanonýr přece jen radoval. Ve 25. minutě převzal míč ve vápně na hranici ofsajdu Robinho, jeho střelu César jen vyrazil a "VanGol" dorazil do prázdné branky. Chvíli na to mohl skórovat Robinho, ale César zachránil, stejně jako po třech minutách nato proti pokusu Ramose.

Ve 39. minutě zase neskórovali domácí, když po závaru a následné střele Oliveiry zachraňoval odkopem z brankové čáry Sergio Ramos. Pak hlavičkoval těsně mimo Aimar. Po prvním poločase byl stav utkání 1:1.

Druhá půle začala jako první, totiž příležitostí Oliveiry. Brazilský útočník trefil hlavičkou břevno. Real odpověděl po deseti minutách šancí Van Nistelrooye, kterou zmařil César. V 61. minutě těsně minul Milito a z následného rohu se blýskl Dudek, který vyrazil hlavičku Sergia Garcíi. Na druhé straně pronikl Robinho, ale jeho střelu César zlikvidoval.

V 76. minutě po brejku dvojice Oliveira – Sergio García, vychytal druhého jmenovaného Dudek a hned z protiútoku našel Higuaín Robinha, ten utekl svému strážci, přehodil Césara, a strhl vedení na stranu Realu. Zaragoza vrhla veškeré síly do útoku a chvílemi si vytvářela skutečně drtivý tlak.

Šest minut před koncem se zjevil v jasné šanci před Dudkem Sergio García, ovšem polský gólman jeho úmysl vystihl. V 85. minutě se ale "los maňos" přece jenom dočkali vyrovnání. Stoper Sergio prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vykřesal domácím jiskru naděje. Ta však pohasla v 92. minutě, kdy obrovskou šanci domácích překazil Dudek.

Remízou se Zaragoza dostala na sestupovou příčku a v posledním kole musí zvítězit a doufat v zaváhání svých soupeřů.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipuji remízu 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavej zápas...s výsledkem vesměs spokojenost...Škoda mohli sme to udržet Plno nevyužitejch šancí na obou stranách

Reagovat
Pharrell

kdyby nemeli jistej titul tak by urcite tento zapas vyhrali

Reagovat
smazaný uživatel

si děláš prdel ne,diť je Zaragoza drtila,doma by neprohrala ani nahodou si piš Woe

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý bod pro Real Zaragoza !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele