10. kolo
01.11.2007 22:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Valladolid - FC Barcelona 1:1

Skvělý výkon Valladolidu stačil na bod proti matně hrající Barceloně, která opět potvrdila, že jí to letos na hřištích soupeřů zkrátka vůbec nejde. Katalánci až na výjimky nedokázali získat déle trvající převahu a po gólu Llorenteho se jim podařilo už jen vyrovnat. Domácí můžou být se svou hrou určitě spokojeni, přestože jim v závěru pomohl i velký kus štěstí, to když jim rozhodčí Carballo odpustil penaltu.

Úvod utkání patřil Pucele. Barca sice měla lehčí územní převahu, ale více šancí si vytvářel Valladolid. První vlaštovku vyslal po hrubce Márqueze skvělou ranou Sisi, Victor Valdés (suverénně nejlepší hráč hostů) se však dokázal skvěle natáhnout a míč vyrazit na roh. Barca kontrovala Krkicem, jenž těžký míč nezpracoval ideálně a o půlkrok prohrál souboj s vybíhajícím brankářem. Valladolid se zaslouženě ujal vedení v patnácté minutě. Sesma unikl po pravé straně, přihrál míč řped bránu Llorentemu, kterého sice opět vychytal Valdés, ale míč se šťastně odrazil do domácího útočníka a od něj do brány.

Blaugranas se z gólu vzpamatovávali jen velmi těžko. Totálně neviditelný Messi předvedl asi nejhorší výkon od svého působení v "A" týmu, Ronaldinhovy chvíle měly teprve přijít a mladičký Bojan Krkic na všechno sám nestačil. Katalánský útočník se rval srdnatě, ale chyběla mu větší podpora zálohy. Ke konci poločasu dokázal tým ze Ciudad Condal poprvé a naposled za zápas svého rivala zatlačit do defenzívy. Výsledkem toho byla jediná šance, zato ovšem gólová. Paradoxně padl po akci Xaviho s Ronaldinhem, do té doby dvou z nejhorších hráčů na trávníku. Ale zatímco Ronaldinha trefa nabudila, Xaviho skvělá přihrávka zůstala jen ojedinělým světlým momentem ve hře katalánského záložníka. Do šaten se tedy šlo zastavu 1:1.

Vzhledem k vývoji posledních minut první půle se obecně očekávalo, že má Valladolid před sebou těžké chvíle, leč nebylo tomu tak. Ronaldinho sice odehrál svůj nejlepší poločas letošní sezóny, avšak stále to nebylo ono a Barcu navíc i nadále provázela smůla. Krkicova vynikají střela totiž orazítkovala tyč. Ve výčtu šancí hostů z úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky můžeme zmínit ještě Ronaldinhův přímý volný kop či další Bojanovu střelu, tentokráte těsně vedle.

Pucela měla šancí mnohem více, jen fantastický Valdés zabránil další katastrofě. Poradil si s Llorenteho hlavičkou z bezprostřední blízkosti, několikrát zkazil domácím útočníkům radost bleskurychlým vyběhnutím (jako například proti čerstvému Víctorovi, který krátce před tím vystřídal Llorenteho, nebo Sesmovi), zneškodnil střelu Komeho a zastoupil trápícího se Puyola i co se týče motivování svých spoluhráčů. Ti v závěrečné desetiminutovce vyprodukovali několik náznaků šancí a právem se mohli cítit poškozeni, když rozhodčí Carballo neodpískal jasnou ruku ve vápně jednoho z hráčů Valladolidu a následně přimhouřil oko při penaltovém zákroku Calva na Ronaldinha. Na více už se žádný tým nezmohl, body se tak dělily.

Barca se sice tedy mohla cítit poškozena, na druhou stranu nemá v žádném případě právo se na zmiňované sporné momenty jakkoli vymlouvat, protože si proti Valladolidu zkrátka nebyla schopna vypracovat ani pětinu šancí soupeře a mohla děkovat jen Valdésovi, že utkání neprohrála. To Mendilibarovi svěřenci předvedli takticky skvělý výkon a pokud na něj naváží i v dalších kolech, sestup by měl postihnout jiné týmy...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*bary72

Bude těsná výhra Barcy. Tip 0:1.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

1;1

Reagovat
HOST*

barca je dobra ale vonku je uplna nula

Reagovat
HOST*

0:4 to vidim, leo messi, ronaldinho sa prebudi, bojan streli svoj druhy gol v sezone a toure s hlavickou da bodku za zapasom

Reagovat
Messiáš

Tak to byl zase výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, všechno je jednodušší, když už přes rok naši serou na venkovní zápasy se slabýma a tak nechávají body tam, kde je měli sbírat. Venkovní statistika 1-3-1 je fakt výborná. Zvlášť, když jediná výhra je s Levante, který zatim utrhlo jedinej bod... prohra na Madrigalu se dá pochopit, Villarreal je silnej a proti nám celkem umí. Rozum ale zůstává stát nad výkony v Santanderu (kde jsme byli horším týmem), v Pamploně a nakonec ve Valladolidu (kde jsme opět byli horším týmem). S tímhle se musí něco dělat, výsledky venku jsou hrozný a výkony ještě horší. Já nevim, jak si tohle můžou dovolit! Venku je už tradicí, že jsme líní, všechno odchodíme, obrana je děravá, záloha neexistuje a útok nic nevymyslí. To je prostě průser. Obzvlášť mě frustruje Real, kterej má skvělý výsledky a už čtyřbodovej náskok... já nechci, aby jsme si zas udrželi podělaný druhý místo, když máme tak jedinečnej tým, skvělýho trenéra a velice schopný vedení... s tim se musí něco udělat.

Reagovat
HOST*

souhlasim ze venku barca nesmi ztracet body ae druhe misto bych jim asi nechal ..real letos vyhraje...jinak fandim realu i barce

Reagovat
HOST*Madridista

Kdo by to byl rekl? Ono to vypadalo podle nadseni fanousku Barci, ze to bude snad nejlepsi tym historie fotbalu a zatim je to jedno velke HOVNO

Reagovat
smazaný uživatel

Nevšiml jsem si, že by se tě někdo ptal na tvůj názor.

Reagovat
HOST*

proc nehral henry?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem, ale dokážu si představit, jak to asi vypadalo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele