5. kolo
27.09.2007 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real porazil Betis a vrátil se do čela

Real Madrid se díky výhře nad Betisem znovu vyhoupl do čela Primera Division. Sevillský klub prohrál třetí utkání v řadě a v tabulce zůstává na posledním sestupovém místě, nutno však říci, že svěřenci Hektora Cupera sehráli na stadionu Santiaga Bernabeua s domácím mužstvem velmi vyrovnanou partii, kde o vítězi rozhodla lepší koncovka "Bílého baletu".

První patnáctiminutovka patřila domácím, konkrétně Raulovi, který se dostal ke třem střelám, brankář Ricardo musel zasahovat jen proti jediné. Poté přišlo hluché období z obou stran. Zhruba od třicáté minuty převzali iniciativu hostující hráči. Ve 34. minutě odcentroval Odonkor, Casillas se nedomluvil s obránci a k balonu se dostal útočník Edu, jeho střelu vyrazil Cassilas před sebe a dorážející Gonzales, který měl před sebou odkrytou branku, vysoko přestřelil. Poté se dostal do výhodné pozice Somoza, jenž technickou střelou z dvaceti metrů řádně protáhl Casillase. Pět minut před koncem prvního poločasu hlavičkoval Rivas po rohovém kopu Odonkora do tyče.

Druhá půle začala střelou Higuaina do připravených rukavic Ricarda, na druhé straně nepřesně mířil Sobis. V 57. minutě měl velkou příležitost Raul, který si výborně zpracoval dlouhou přihrávku do běhu, ovšem střela levačkou z hranice pokutového území mu nevyšla podle představ, a tak si Ricardo připsal další úspěšný zákrok. Po hodině hry na hřiště přišla ofenzivní dvojice Robinho, Robben, dolů šel Higuain a nevýrazný Saviola. V 66. minutě stáhl Rivas v pokutovém území Raula, rozhodčí neváhal a ukázal na penaltový puntík. Sám kapitán Realu se postavil k míči a bezpečně proměnil – 1:0.

Zvýšit skóre mohl po narážečce se Sneijderem Arjen Robben, nizozemský hráč však z úhlu branku netrefil. V 75. minutě si dal málem vlastní gól Diarra, který tečoval přímý kop Sobise do břevna Casillasovy branky. Po další minutě zvonila branková konstrukce domácího celku znovu, to když Gonzales trefil z rohu velkého vápna boční tyč. V 78. minutě mohl svůj první gól v dresu Realu oslavit Arjen Robben, který dorazil za Ricarda střelu Raula, ovšem zbytečně, radost bývalému hráči Chelsea překazil praporek asistenta rozhodčího. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby definitivně rozhodl o výsledku utkání střídající Julio Babtista, brazilský kouzelník se dostal k odraženému přímému kopu a parádními nůžkami překonal bezmocného Ricarda.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (50)

Přidat komentář
HOST*

No, po neděli je co napravovat. Bez Sneijdera to prostě nejde. Jinak Guti má místo v 3.řadě patá sedačka zleva.

Reagovat
smazaný uživatel

len by som bol zvedavý, ako by si to postavil. Lebo Guti to síce začína flákať, ale dokopy nič nehrajú posledný týždeň ani Robinho, Drenthe, Higuaín či ďalší adepti do zálohy. Leda že by skúsil Schuster cvične Baptistu, za to by som sa prihováral, len neviem namiesto koho - Gutiho či Sneijdera.

Ale aj tak to dopadne tak, že to nechá tak, hodí tam Robbena a uvidí sa.

Reagovat
RMCF

Sneijder musí hrát už jenom kvuli tomu že nikdo jiný neumí kopnout standartku...

Reagovat
smazaný uživatel

Práve som si prečítal rozhovor Gutiho pre " Marca " a myslím, že tam celú situáciu hodnotí veľmi triezvo. Okrem iného tam spomína aj to, že tréner musí rotovať hráčov, lebo sa hrá enormne veľa zápasov, takže určite bude na lavičke čas od času každý hráč, i Guti, i Sneijder. Možno sa popritom dozvie z hry Schuster nejaké nové, ideálnejšie riešenia.

Reagovat
HOST*RMCF

Tak jasný že nikdo nemůže odehrát uplně všechny zápasy, ale ty standartky jsou vážně příšerné, když tam není Sneijder. Možná zkusit ještě někoho jinýho, když bude hrát robben tak by je mohl zahrávat robben, ale Guti je kope příšerně.

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
HOST*aspach

zkusíme handicap 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci prudit, ale žádný Juan Pablo Carda v Betisu nehraje, autor má patrně na mysli Juana Pabla Caffu...

Jinak s marodkou by až takovej problém nebyl, ale když prostě trenér nepovolá ani Pavoneho ani José Mariho, chce patrně hrát bez útočníků

Reagovat
HOST*Realko

4-0

Reagovat
HOST*vazquez

zatiaľ naprosto škandálny výkon

Reagovat
HOST*peca26

Pockam do 60.minuty, a pokud nepadne gol, dam na vyhru Realu...do ty doby se aspon zvedne kurs :) Tak snad to dopadne

Reagovat
HOST*peca26

Tak jsem cekal, az stupne kurz na 1.80...zastavil se na 1.75, a pak dal Real gol...takze nic :D

Reagovat
HOST*vazquez

...a to je dobre, lebo dnes to bol ťažký pôrod

Hala Madrid.

Reagovat
HOST*

Hala árbitro.

Reagovat
HOST*Jardel

No jo baletky zase měly štěstí co jinýho. Hrali špatně a Betis byl vyrovnaným soupeřem a mě si odvíst bod. Ale ten gol Baptisty byl dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci předbíhat, ale už se to vrací do starých správných kolejí - Barca hraje fotbal a Real bramboračku s klikou. Je to dobrý, ta klika je jednou snad už opustí . Super

Reagovat
HOST*Tamburin

no jasně moje řeč

Reagovat
HOST*

Nechápu proč k diskuzi k Realu pořád někdo motá Barcelonu, která tady nikoho nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápeš více věcí.

Reagovat
HOST*

A co ještě například?

Reagovat
RMCF

Až do střídání naprostá katastrofa, Saviola byl na hřišti uplně zbytečnej a Higuain no nevím není vyloženě špatnej, ale prostě tam chybí něco co pak přinesl Robinho a hlavně Robben, schopnost přejít jeden na jednoho a uvolnit se kličkou to až do střídání nikdo nedokázal. Raúl hrál opět výborně dřel a jediný se dostával k zakončení(zajímavý že mu to jde jenom na Bernabeu). Robben se předvedl fantasticky, Baptista si tím golem doufám taky řekl o víc příležitostí. Po vystřídání se perfektně osvědčilo moje oblíbené rozestavení 4-2-3-1, myslím že až na Saviolu všem hráčům perfektně vyhovuje. A kdo se mě nelíbil tak Torres ten ve druhé půlce nestíhal(aby sme na RB nakonec neměli problemy, protože Salgado tym byl ještě mnohem horší...), Sneijder nezářil, ale asi sme nemohli očekávat že tu nastavenou laťku může udržet celou sezonu, líbí se mě že i když mu to nejde tak dře a nechá tam všechno a opět sem soptil při některých Gutiho akcích kdy opět nastartoval pár brejků(asi už su proti němu zaujatej). Ještě snad Iker i když nedostal gol tak párkrát míč vyrážel(nebo mu vypadnul) těsně před sebe a působil sem tam nejistě(aspoň na mě).

Reagovat
HOST*

(1-nejlepší, 5-nejhorší)

Casillas 2,5 - Torres 4, Cannavaro 2, Ramos 2, Heinze 2,5 - Higuain 3,5, Diarra 2, Guti 3, Sneijder 2,5 - Saviola 4,5, Raul 1,5. Robben 1,5, Robinho 2. Higuain mi přidapá v rozhodující fázi nějaký vyplašený a dokáže pokazit i jednoduchý balon. Torres sice o něco lepší než Salgado, ale jinak děs a bída. Robben a Robinho přinesli to co se od nich očekává, byli schopni přejít přes soupeře v soubojích 1 na 1. Guti nic vyloženě nezkazil, ale taky vůbec nic nepředvedl, už by to chtělo vyzkoušet i jiné varianty, třeba s Gutim na lavičce. Sneijder se zvedl až když přešel do středu hřiště.

Reagovat
RMCF

já bych byl taky pro Gutiho na lavečce, ale bohužel jiného tvůrce nemáme, takže bych to jasně viděl na to co sme hráli před koncem 4-2-3-1, křídla Robinho-Robben a podhrot jeden s dvojice golových záloníků a střelců z dálky Sneijder- Baptista. Jinak tu absenci Playmakera nenahradíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych tam teď na jeden nebo dva zápasy Gaga.

Reagovat
RMCF

jj aspoň by se zas vzpamatoval a viděl že není nepostradatelný

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně ono. Dokonce to Schuster snad i říkal, že zrovna za něho tam nemá moc koho dát. To říkat nesmí! I když to všichni víme . Zajímavý, že když mu měla v létě přijít konkurence, tak makal, když ho Bernd proti Seville v Superpoháru posadil, tak pak zase (dva zápasy) makal a když už začíná hrát stabilně, tak nic . Ale to asi není jen o jeho hlavě, podle mě na to už nemá ani fyzicky, dva zápasy týdně on už prostě zvládat nemůže...

Reagovat
RMCF

On fyzičku neměl nikdy nijak zázračnou a zvlášt teď na starý kolena, Gago sice není tolik tvořivej, ale v tom 4-2-3-1 by vedle sebe mohli dobře fungovat a aspoň by ta trojka před nima měla víc ofensivní volnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale těch hráčů, kterej mají stejnej problém je vícero...

Reagovat
HOST*

Já bych na playmakera posunul Sneijdera. Trojice Robinho, Sneijder, Robben by za útokem Raul, RVN mohla fungovat. Sneijder hraje ve středu lépe než na kraji. Jinak teď můžeme při výkonech naší pravé obrany litovat odchodu Cicinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha je hrozně průchozí, s tím tvým návrhem by to bylo ještě markantnější. Cicinha nelituju, spíš jsme neměli kupovat tolik lazarů a raději si nechat Helgueru...

Reagovat
HOST*

Očekávám, že Sneijder by ve směru dozadu odehrál víc než Guti a taky, že by tam nebylo tolik zbytečných ztrát uprostřed hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela souhlasím, ale Sneijderovi možná 3 a Diarrovi taky, i když je mi jasný, že za ten průchoďák uprostřed může někdo jinej. Zajímavé jsou čísla u Ramose - 20 získaných míčů a 1 ztracený!!!

Reagovat
RMCF

Ramos byl včera perfektní i Fabio taky , kartu schytal protože musel hasit za Torrese. Když teď přibyl Heinze tak bude docela zajímavý až bude obrana komplet(jestli někdy bude, stačí když bude jeden z věčnch marodů), čtyři skvělí hlavičkáři...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, za ten faul na kartu jsem ho taky pochválil. Ale podělal to jednou v první půlce, když na poslední chvíli před balonem sklonil hlavu, což Iker vůbec nečekal a byla z toho mela. Jinak je letos Fabio Pan Spolehlivý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to ani nehodnotím. Podľa mňa hrali všetci slabo a dosť pod svoje možnosti, takže ťažko to vôbec hodnotiť. Možno snáď Heinze sa ukázal dobre. Ostatní slabota. Niečo priniesli striedania, ale bolo toho tentokrát fakt málo.

Reagovat
RMCF

Tak třeba stopeři bych neřekl že hráli slabo Ramos zahrál dost dobrej zápas a Raúl hrál taky dobře...

Reagovat
HOST*albelda

to co včera předved real to bych se poblil to měl vyhrát betis vy prsata z madridu

Reagovat
RMCF

hmmm za to na hru Valencie radost pohledět

Reagovat
smazaný uživatel

i to se stává :-D

Reagovat
RMCF

to měla být reakce na toho albeldu

Reagovat
HOST*

neser

Reagovat
RMCF

bych prasknul...

Reagovat
HOST*jhgjhg

ty rcmf seš hajzl a jestli mi budeš srát tak dostaneš bomby

Reagovat
HOST*

, dalších slov netřeba, tvá inteligence z té tvojí věty přímo čiší...

Reagovat
RMCF

A někdo si tu zas léčí kompelx, co sem ti tak hroznýho provedl chalpče?

Reagovat
Kapřík

...to se ti to vyskakuje, když díky svátku nemusíš dneska na základku, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se pořád snažíš vtipně odkazovat na věk, máš nějaký komplex z dětství?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o to co napsal přece, tohle je k smíchu..

Reagovat
Kapřík

...to se ti to vyskakuje, když díky svátku nemusíš dneska na základku, co?

Reagovat
Kapřík

To mělo být výš, pardon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele