12. kolo
11.11.2007 19:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Robinho dovedl Real k vítězství

Divokou gólovou přestřelku viděli diváci na stadionu Santiago Bernabéu v předposledním zápase 12.kola La Ligy. Vedoucí tým tabulky Real Madrid hostil tým z Mallorcy a až do poslední minuty se musel obávat o výsledek. O zisku tří bodů pro Bílý balet rozhodl nakonec skvělý výkon Robinha, autora dvou branek.

V zápase, který se ukázal být nevhodný pro diváky se slabším srdcem, začaly padat góly hned od začátku. Ve třetí minutě ještě jen zahrozil Pereyra, když po trestném kopu Ibagazy poslal svou hlavičku mimo Casillasovu branku. V 5. minutě mohla Mallorca kopat penaltu po ruce Heinzeho v pokutovém území Realu. O šest minut udeřilo ale na druhé straně. Ve formě hrající Robinho patičkou uvolnil Marcela, sám si naběhl na jeho centr a hlavou poslal Real do vedení. Ovšem za dvě minuty už bylo vyrovnáno. Přesný pas mallorského špílmachra Ibagazy našel Varelu, ten využil nepochopitelné absence stoperů, obhodil si Marcela a střelou k bližší tyči překonal Casillase. Bílý balet se ovšem nedal zahanbit a po dalších třech minutách střelecké závody pokračovaly. Po akci domácích středem hřiště uvolnil Raúl na hranici ofsajdu Robinha a ten umístěnou přízemní střelou nedal brankářovi Luxovi šanci. Vzápětí mohla Mallorca znovu vyrovnat, když po rohu Ibagazy trefil stoper Nunes z obtížné pozice pouze břevno.

Tempo zápasu poté zvolnilo, ale Real jakoby zlaxněl a nedařilo se mu před domácím publikem kontrolovat hru. V 37. minutě přišel trest. Varela se uvolnil před šestnáctkou a bombou do levé šibenice nedal Casillasovi šanci. Ve 40. minutě hlavičkoval mimo Heinze po přímém kopu Sneijdera a po pasu stejného hráče mířil těsně vedle opět hlavou kapitán Raúl. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce nahradil lehce zraněného Cannavara uzdravený Pepe a jeho přítomnost byla hned znát. Ve 49. minutě střílel mimo v jasné šanci Sneijder. Pak se několikrát drzými průniky přihlásil o slovo Robinho, kterého krajní obránce Héctor nestačil bránit. Nejpovedenější byla Brazilcova akce z 53. minuty, kdy jeho střelecký pokus zneškodnil gólman Lux. A tak se znovu projevilo pravidlo nedáš-dostaneš. Po zmatcích před pokutovým územím Realu nabil Diarra katastrofální přihrávkou v 58. minutě přesně Güizovi a nejlepší střelec Mallorcy se nemýlil - 2:3!

Nepříznivý stav na vlastním hřišti vyburcoval Real z letargie. Za pět minut po gólu Mallorcy se uvolnil přes Héctora a Ballesterose neudržitelný Robinho a jeho centr usměrnil do sítě Raúl. Poté stříleli mimo Robinho a Sneijder. Velká radost pro Bílý balet přišla v 73. minutě. Raúl našel přesnou přihrávkou Van Nistelrooye a do té doby nepříliš viditelný Holanďan se zbavil svých strážců a střelou k tyči strhl vedení na stranu Bílého baletu.

Mallorca se však nevzdala a usilovala o remízu. Na hřiště přišel Kamerunec Webó, Schuster vystřídal Sneijdera Higuaínem, který se hned uvedl střelou vedle. Pak pálil opět Robinho, ale bez gólového efektu. Zápas už další velké příležitosti nepřinesl, ke konci utkání se začalo i více jiskřit od kopaček, takže rozhodčí uklidnil situaci žlutými kartami pro Diarru a Higuaína. Real po těsném a pracném vítězství zůstává na čele tabulky před "žlutou ponorkou" z Villarrealu. Mallorca podala statečný výkon hodný uznání a odhalila chyby zejména v obranné hře Realu, nad kterými se Bernd Schuster bude muset zamyslet.

Autor: Jaroslav Smrž / www.as.com, www.marca.es

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Xavi

1:2

Reagovat
HOST*lenny

aje Barcelonaci... jasna vyhra Realu!! 2:0

Reagovat
Xavi

Mallorca bude tvrdý oříšek.

Reagovat
HOST*lenny

Reagovat
smazaný uživatel

0:2.

Reagovat
HOST*bary72

Real vyhraje, ale bude to těsné, 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý si korupčníci z AC vyhlédli jako posilu Ramose. Takže nasrat, ani za tu klauzuli 150 mega!!!

Ještě doufám, že Calderónovi nerupne v kouli a nebude chtít udělat výměnu za Kaká...

Reagovat
HOST*

Korupčníci z AC chtějí a korupčníci z Realu odmítnou?

Reagovat
smazaný uživatel

nám body neodečítali, anonymní provokatére...

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu klauzuli 150 mega by mohli mít tolik lepších hráčů najednou...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Oleguera za 70.

Reagovat
HOST*spanhel

Reagovat
HOST*Rehy

Nevím, nevím. Kvalita je jednoznačně na straně Realu, ale v tonto zápase mě nepřekvapí asi vůbec nic. Vidím to 50 na 50. Proto se mu na tiketu vyhnu velkým obloukem...

Reagovat
-Kopy-

1:1

Reagovat
HOST*pichichi

Sice to jsou vždycky nervy jestli vyhrajem ale fotbal hrajem skvělej a Robson škoda mluvit.

Reagovat
HOST*

Robinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele