25. kolo
24.02.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real utrpěl první domácí porážku v sezóně

Na stadionu Santiago Bernabéu se zrodilo překvapení, když Real podlehl v městském derby Getafe nejtěsnějším rozdílem. Jediná branka padla po rychlém protiútoku hostů, kteří využili nesoustředěnosti domácích hráčů, kteří oslavovali anulovaný gól na opačné straně hřiště. Náskok Realu před druhou Barcelonou je tak už jen dva body.

Realu skončila série 18 ligových vítězství v řadě na domácí půdě. Paradoxem je, že poslední, kdo si ze Santiago Bernabéu odvezl body bylo v loňském roce právě Getafe, které trénoval současný trenér Realu Schuster. Jeho nástupce na lavičce "los azulones", Michael Laudrup rovněž na hřišti lídra uspěl a dosáhl tak prvního vítězství Getafe na hřišti Realu.

Bílý balet nastoupil v předpokládané sestavě, v jedenáctce Getafe došlo k třem změnám – v brance nahradil Ustariho Abbondanzieri, na pravé straně obrany nastoupil Cortéz a v záloze místo Kepy Cotelo. Utkání začalo šancí Van Nistelrooye, který obloučkem přehodil brankáře i branku. Pak vystrašil hráče i diváky Casillas, jehož slabý odkop málem využil Manu del Moral, kterému na poslední chvíli ukopl míč Heinze.

V 8. minutě po přihrávce Torrese obešel Raúl i brankáře Abbondanzieriho a jeho střelu do prázdné branky zblokoval Cata Díaz. Následně odešel kvůli zranění z trávníku Cortés a nahradil ho Mario. Getafe hrozilo hlavně z kontrů, první z nich zakončoval Pablo Hernández střelou do oblak. Pak měl v krátké době dvě šance Real. V té první Guti vyslunul Ramose a z jeho centru střílel hlavou mimo Baptista. U druhé situace se takřka opakovala, tentokrát z levé strany, přihrával Robben a těsně mimo hlavičkoval Guti.

V druhé polovině první půle se začalo stále více osmělovat Getafe. Tým v netradičních modrobílých dresech byl dobře organizován vzadu, zejména proti výpadům Robbena, a záložní dvojice Casquero – Celestini nepouštěla k ničemu významnějšímu Gutiho s Gagem. V útoku dělal největší problémy zadákům Realu Nigerijec Uche. Až do konce poločasu už k žádné vážnější šanci nedošlo.

Druhý poločas nabídl podobný obrázek hry. Ve 48. minutě střílel z hranice šestnáctky nad Raúl po pěkné přihrávce Robbena. Na opačné straně ho napodobil Pablo Hernández. Na druhé straně skončil vedle i volej Baptisty. Následně v 61. minutě vyrazil Abbondanzieri Gutiho volný přímý kop.

V 64. minutě se zrodila rozhodující akce celého zápasu. Hráči Realu oslavovali gól Robbena, kterému přihrál Raúl z ofsajdové pozice. Stoper Belenguer využil chytře situace a poslal do brejku do otevřené obrany Casquera, ten zakombinoval s Manu del Moralem, jehož finální přihrávka našla na malém vápně Ucheho, který neměl problémy s překonáním Casillase.

Realu pak chyběla na zvrat finální přihrávka, Getafe bylo v obraně takřka bezchybné a do velkých šancí domácí nepustilo. Na hřiště postupně přišli Drenthe, Soldado a Higuaín, ale kýžený efekt to nepřineslo, zvláště, když celá hra Realu stála na Gagovi, poté co Guti se svalovými problémy střídal. Drobné přiležitosti měli už jen Robben a Higuaín.

Domácí porážka Realu dramatizuje vývoj celé La Ligy, který se zdál ještě před měsícem celkem jasný. Bílý balet má v čele tabulky náskok pouhých dvou bodů pře Barcelonou. Trenér Schuster má o čem přemýšlet, jelikož jeho svěřenci prohráli už třetí zápas v řadě.

Autor: Jaroslav Smrž / www.as.com, www.marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...aj keď zápas s Getafe bude vždy otvorený

Reagovat
smazaný uživatel

V malém madridském derby přeji a budu držet palce Getafe !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O to bude tezsi konec la ligy

Reagovat
smazaný uživatel

nesnáším ti sráček skurvený a ke dobře včera prohráli dobře jim tak

Reagovat
Pharrell

trapas ..doufam se nebude opakovat to co se stalo v sezone 2003/04 kdy jsme do finale poharu prohrali snad vsechny zapasy do konce sezony!!!!§

Reagovat
smazaný uživatel

Jóóó´!!! Getafe CF !!!!!!!!....... Občas to ty velkokluby potřebují, trochu se zase podívat na zem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele