34. kolo
27.04.2008 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Athletic Bilbao 3:0

Oslavy titulu Realu Madrid se odkládají. Bílý balet sice zvítězil přesvědčivě v domácím utkání nad Athleticem Bilbao 3-0, ovšem díky výhře Villarrealu ještě nemůže slavit druhý mistrovský titul v řadě. Baskický tým si prohrou zkomplikoval cestu do evropských pohárů.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, jediným překvapením byl start Savioly na úkor Robbena. Hosté z Bilbaa žádnou podstatnou změnu v sestavě neučinili. Zápas začal nepřesnou střelou Robinha hned v první minutě. Real Madrid převzal otěže zápasu do svých rukou a už ve 13. minutě se mohl radovat. Navrátilec Saviola se zmocnil odraženého míče po střele Robinha a chybě brankáře Armanda a otevřel skóre zápasu: 1-0!

Athletic odpověděl několika šancemi, které však nedokázal proměnit. V dobré formě hrající Llorente se neprosadil proti nekompromisnímu Pepemu. Real si vypracoval další šanci až v 27. minutě, kdy pálil Robinho po průniku Savioly, ale příležitost zmařil zákrok brankáře Armanda. O minutu později hlavičkoval těsně nad břevno Sergio Ramos.

Pak se dvakrát zaskvěl Iker Casillas. Nejprve vyrazil nad branku hlavičku Etxeberrii a poté zneškodnil i pokus Garmendii. Ovšem nejlepší příležitost ke skórování zmařil madridský brankář ve 37. minutě, kdy rozhodčí Borbalán odpískal faul Heinzeho na Llorenteho v pokutovém území. Střelu Garmendii vyrazil Casillas senzačním zákrokem nad břevno.

Poslední velkou příležitostí byla rána Savioly zpoza vápna, kterou vystihl brankář Armando. Po poločase šel do kabin s těsným náskokem domácí tým.

V druhé polovině se uvedl pěknou střelou Gurpegui, ale mířil mimo, stejně jako o několik minut později Susaeta. Pak přišly dvě velké šance Realu. V 59. minutě po kombinaci Savioly s Raúlem pálil mimo Sergio Ramos a o dvě minuty později po brejku v početní převaze netrefil branku po přistrčení Gutiho Sneijder. O dalších pět minut později střílel mimo po hezké kombinaci zase Guti.

Trenér Schuster sáhl ke střídání a to se mu vydařilo. Místo Robinha a Raúla přišli Robben a Higuaín. A hned v 74. minutě se mohl vystřídavší Holanďan radovat. Guti vysunul po pravé straně Higuaína, jehož přesný pas na malé vápno dorazil přesně Robben. O dvě minuty nato se radoval i Argentinec, který sebral odražený míč a bez váhání zavěsil. Zápas byl rozhodnut.

V 79. minutě zachránil čisté konto Casillas dobrým zákrokem proti střele Aduritze. Bílý balet se i nadále dostával do šancí, ale ani Saviola, Higuaín či Ramos už vedení nezvýšili. Real Madrid je přesto o krok blíže k obhajobě titulu a pokud zvítězí v příštím kole na hřišti Osasuny, může oslavovat.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (14)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dost pochybuji ty realská trosko...1:1

Reagovat
Pharrell

Simao a Atletico jsou jeste vetsi trosky!

Reagovat
Masi

nice tip

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid je pochopitelně favoritem zápasu. Athletic Bilbao se na ně ale vytáhnout umí a přál bych Baskům aspoň bod. V tomto zápase samozřejmě straním Athleticu Bilbao ! Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 pro bílý balet.

Reagovat
smazaný uživatel

noooo..velice očekávaný match..budu optimista a říkám 3:2 dneska na ne baskové mít nebudou,bohužel

Reagovat
fantomas

"budu optimista"...."dneska na ne baskové mít nebudou,BOHUŽEL"

Reagovat
smazaný uživatel

dva goly mohli minimálně dát tak se klidni a prohra to byla dost tvrdá,potvrdila se kvalita hráčů (brankáře) ...běž radši někam klátit Arabelu ty šedá hlavo

Reagovat
smazaný uživatel

No Real jasně vyhraje ale newím jestli nastoupí 2x Robinho na pravo i nalevo

Reagovat
smazaný uživatel

hraje guti, tak nejlip plichta

Reagovat
smazaný uživatel

typl bych nanejvýš pro REal 2:0 ,ale Athletic nehraje poslední zápasy špatně mají dobrý utok , nikdo enví co se dá čekat

Reagovat
Masi

tak musím říct že se po dlouhý době dalo dívat na CELEJ zápas...pěknej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu,taky jsem se ještě nepodíval na tak dobrý zápas REALU,a to je muj oblíbený klub.Jen škoda,že Španělská liga se nehraje v tak dobrém proudu hry jako anglická,ptž anglická vs. dalí ligy,to je hodně velký rozdíl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele