24. kolo
16.02.2008 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Náskok Real se ztenčuje

Po nadějném začátku a gólu Drentheho Real Madrid neudržel náskok a po dvou takřka identických gólech Betisu odjel ze Sevilly s prázdnou. Naopak pro domácí Betis mají tři body cenu zlata.

Zápas na stadionu Manuela Ruize Lopery začal pro Real dobře. Bílý balet nastoupil bez svého nejlepšího střelce Van Nistelrooye, na levém křídle se pak objevil mladý Drenthe. Na pravém kraji obrany hrál od začátku Salgado. Už ve 2. minutě vyrážel přímý kop Baptisty na roh Ricardo. Na druhé straně odpověděl střelou nad Mark González. Pak se rozběhl po přihrávce Gaga na pravé straně Robben, naservíroval v 6. minutě přihrávku do malého vápna, kterou sice minul Raúl, ale Drenthe z druhé vlny už ne – 1:0 pro Real!

Ve 12. minutě se rozběhl po levé straně Mark González, ale po jeho centru střílel Pavone jen do Salgada. Na opačne straně zase nebezpečný centr Drentheho odvrátila obrana Betisu. Ve 22. minutě měl Real šanci na zvýšení gólového náskoku. Baptista rozeběhl Gutiho, jehož kolmice našla Robbena, který těsně minul pravý růžek branky.

Pak však během čtyř minut vzal zápas nečekaný zvrat. Ve 32. minutě odcentroval z levé strany Pavone, Edú předskočil Marcela a hlavičkou k tyči vyrovnal. To ale nebylo ze strany domácích vše. Ve 36. minutě došlo k takřka totožné situaci, Edú se změnil tentokrát v nahrávače, vymotal po celý zápas slabého Salgada a jeho pas usměrnil do sítě opět před Marcelem tentokrát Mark González. Betis se ujal vedení, které vydrželo do přestávky.

Do druhého poločasu nastoupil Real se snahou, nicméně ta k ničemu nevedla. V 52. minutě měl naopak šanci Betis, když po závaru ve vápně Realu pálil Pavone, ale Casillas jeho střelu zneškodnil. Real se poté snažil celou dobu aspoň o vyrovnání, místo Drentheho přišel Van Nistelrooy, místo Raúla Balboa a místo Baptisty Higuaín. Útočníkům Bílého baletu ale nepřicházely přihrávky ze zálohy a veškerá snaha vycházela naplano.

Největší šanci spálil v 66. minutě Van Nistelrooy, který po přihrávce Ramose pálil do tyče. V dalších minutách bránil Betis zuby nehty těsný náskok, na druhé straně Real nebyl schopen dalších přesných střeleckých pokusů. Hra se drobila do řady tvrdých soubojů a na hřišti se žlutilo. Poslední šanci zápasu měl v 84. minutě Edú, ale jeho střela skončila těsně vedle.

Realu Madrid se tak po poměrně zbytečné prohře na hřišti Betisu ztenčil náskok v čele tabulky na pět bodů poté, co Barcelona zvítězila v Zaragoze.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dva kluby mého srdce, ale ten z Madridu víc. Takže Hala Madrid! Ač to bude na horké půdě Betisu nelehké...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude peklo pro Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si povíme. Možná i z očí do očí.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to o gol pro Madrid..tip 1:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to bych bral ale myslim,ze bude remiza. muj tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Real madrid nenechá nikoho na pochybách a zvítězí. Tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Betis nečeká rozhodně procházka růžovým sadem. Real jede a bude chtět naplno bodovat i v Seville. Nechci nijak snižovat kvalitu Betisu, ale v současném rozpoložení nemá na víc než bod. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Revulución VERDE contra la dictadura BLANCA

Reagovat
smazaný uživatel

Jste verdiblancos, tak ticho.

Reagovat
smazaný uživatel

takže remíza?

Reagovat
alegre

Reportáž bude až se najde náhradní autor, toho co ji měl napsat "klepla pepka"!

Reagovat
smazaný uživatel

jednou de clovek na ples,nediva se,skoro neveri a ejhle :D betis vyhral :) co k tomu dodat:D sice sem nevedel o vysledku,ale oslavil sem to radne :)

Reagovat
smazaný uživatel

Panečku ! Sebekriticky přiznávám, že jsem Betis podcenil a Real zase přecenil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele