30. kolo
29.03.2008 20:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 3:2

Barcelona naprosto nepochopitelně ztratila dvoubrankové vedení na půdě Betisu, a nevyužila tak možnosti přiblížit se alespoň dočasně Realu Madrid na rozdíl jednoho bodu. Pro Betis mají tři body cenu zlata, v příštích kolech se jim rozhodně bude dýchat snáze.

Katalánci přitom začali jako rozjetá mašina. Už v desáté minutě zkoušel pozornost gólmana Casta Eto’o, ale to bylo jen rozehřívání. Vedoucí gól se dostavil o tři minuty později, kdy Eto’o sice napálil míč jen do konstrukce brány, ale k dorážce se včas dostal Bojan a potvrdil výbornou formu z posledních týdnů.

Dvě minuty nato už se zdálo být rozhodnuto, tentokráte už Eto’o mířil přesně, prosadil se hlavou po centru Xaviho a Betis byl na ručník. Blaugranas byli rozjetí , nechybělo mnoho a Iniesta mohl přidat třetí gól, na poslední chvíli tomu zamezil Casto.

Do konce první půle už se toho příliš nestalo, na Abidalův centr Eto’o nedosáhl a od snížení zabránil na brankové čáře Iniesta.

Co se stalo v druhém poločase, to mnoho fanoušků Barcelony ještě dlouho nevstřebá. Výkony Eto’oa, Tourého či Erica Abidala si žádají tvrdé pokuty, selhal i Lilian Thuram a řada dalších.

Řada hráčů Barcelony projevovala naprostý nezájem o hru, chyběla snaha, odhodlanost... A přišel zasloužený trest.Nejdříve zahrozili Pavone s nově příchozím Sobisem a pak se to rozjelo.

Sobis se uvolnil na levé straně, perfektně našel naprosto nehlídaného Edua na malém vápně a bylo to 1:2. Je otázkou, jak je vůbec možné, aby takhle zůstal soupeřův hráč osamocen.

Srovnáno mohlo být v 67. minutě, Abidal zcela nepochopitelně laxně přiťukl míč Thuramovi, mnohem rychleji však byl u míče rozběhnutý Odonkor a jen fantastický zákrok Valdése oddálil remízu.

Byl to znovu Valdés, kdo ještě o nějakou dobu prodloužil vedení svého týmu. Abidal si nepohlídal Odonkora, na hranici pokutového území si ho radši přidržel rukama a kopala se penalta.Velmi přísný pokutový kop sice Valdés výborně chytil, ale jeho radost dlouho netrvala. Touré o pár sekund podskočil autové vhazování a volný Juanito ve vápně krásně překonal bezmocného Valdése. 2:2.

Pokud se snad Barca chystala na tlak a vstřelení nového vedoucího gólu, rychle jí to přešlo, neboť záloha hostů zcela propadla, Edu unikl, pohrál si s Thuramem a napálil míč do levého horního růžku Valdésovy brány. Obrat byl dokonán, zdecimovaní a odevzdaní hráči Barcelony už na zvrat síly neměli. A řada z nich podle všeho neměla ani touhu.

V Ciudad Condal je zle, jak už dlouho nebylo a je otázkou, zda je toto ono pověstné dno, nebo zda může být ještě hůř.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (12)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 pro Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

Betis se bude muset hodně snažit, ale i tak je favoritem Barca. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 0:2 Eto´o, Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

0-1...Betis si bude snažit, ale Barca si vítězství pohlídá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím...obávám se, že hráči budou trochu zasažení těma tahanicema, co provázeli celý týden stadion...takže na výhru to nevidím...1-1

VIVA EL BETIS!

Reagovat
smazaný uživatel

Teda, vždycky když Betis přeceňuju, tak prohraje, a když mu nevěřím, tak mě mile překvapí! GRACIAS EDU!

Reagovat
MiraM

HAHA, vy tipéří

Reagovat
Tomik111

super prohráli HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Je to spatne je to spatne. Ja osobne bych zmenil trenera, ma takove hrace ,ale neumi z nich dostat to nejlepsi. Kdyz byl Ronaldinho ve forme tak se mu to trenovalo. Ale on musi vyhravat i kdyby Ronaldinho nebyl (jako ze uz neni). Takove hrace ma a nic. A jeste nesmyslne keca jak Mesii sam musi vedet jakou zatez snese, debil. Bez Messiho by Barca nevyhrala skoro nic v dnesni sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak doufam ze vyhraji alespon Ligu Mistru !!! MUSI !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Panečku, Betis se na Barcu pěkně vytáhl !!! A pomohl Barceloně z druhého místa !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele