31. kolo
05.04.2008 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real vyválčil remízu na Mallorce

Bod po remíze 1:1 si veze z Mallorcy Real Madrid. Bílý balet má tak před dalšími zápasy 31. kola La Ligy sedmibodový náskok před Villarrealem. Hosté měli zpočátku v zápase navrch, herně i gólově, položilo je ovšem vyloučení Ramose a následné vyrovnání domácích.

Ani potřetí za sebou nedokázal Real nad Mallorcou zvítězit, neprosadil se ani jeden z ostrotřelců Raúl a Güiza. Bílý balet se v druhém poločase strachoval o výsledek, když dohrával v deseti. Utkání navíc poznamenal i kolísavý výkon rozhodčího Daudéna Ibaňéze.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, v sestavě hostí z Madridu se objevil na levém beku Marcelo a na stoperu Heinze, který nahradil ještě ne zcela doléčeného Pepeho. První příležitost měl na kopačce Robben po skvělém pasu Raúla, ale obrana Mallorcy nebezpečí zažehnala. Na opačné straně zachytil střílený centr aktivního Jonase Iker Casillas.

Další příležitost měl Real ve 14. minutě po jedovaté střele Gutiho. Vzápětí zachránil před Higuaínem Moya. Madrid držel míč na svých kopačkách a Mallorca čekala na další příležitosti ke smrtícím brejkům. Ve 23. minutě zahodil obrovskou šanci Güiza, když po narážečce s Ibagazou nastřelil vnější stranu tyčky.

Real odpověděl šancí Higuaína po pěkném pasu Gutiho, kterého vychytal ve 29. minutě Moya. Pak se poprvé zlobili domácí na rozhodčího, který odpískal neexistující ofsajd Basinase, před kterým bylo volné hřiště až k brance Realu. O čtyři minuty stadion Ono Estadi vybuchl podruhé, když Daudén Ibáňez neuznal gól Fernanda Navarra po údajném faulu Aranga na Ramose.

V době mírného tlaku Mallorcy přišel gól Realu. Ve 43. minutě Robben krásně pronikl po pravé straně, jeho centr Moya skvěle vytáhl před Raúlem, míč ale dopadl před Sneijdera, pro kterého nebyl problém trefit pravačkou odkrytou branku. V nastaveném čase přišel další kiks rozhodčího, když Realu odpustil penaltu po ruce Cannavara v pokutovém území. Lídr šel do kabin s těsným náskokem.

Druhý poločas začali domácí zostra, po přímém kopu střílel mimo David Navarro. Nyní to byl Real, který vyčkával na příležitost založit protiútok a rozhodnout utkání. V 61. minutě pálil mimo Ramos. Madridský bek po pěti minutách zapříčinil klíčovou situaci pro další vývoj zápasu, když byl po druhé žluté kartě vyloučen a Real dohrával v deseti.

Schuster reagoval vystřídáním Diarry za Higuína a jeho postavení na pravého beka! V 70. minutě pak celý stadion jen vydechl po nůžkách Aranga, který jen těsně minul Casillasovu svatyni. Centr přišel z pravé strany Realu Madrid, kde chyběl právě Diarra...

O další dvě minuty později přišel zasloužený trest. Po ideální přihrávce Aranga se do vápna dostal vystřídavší Borja Valero, odchovanec Madridu, a zakroutil svou střelu do růžku branky Realu. Schuster pokračoval v nelogických střídáních. Na hřiště přišli Torres za výborného Sneijdera a Baptista za Raúla. V 78. minutě nezužitkoval další gólovou příležitost Jonás a přestřelil.

Poslední obrovskou šanci domácích spálil v 82. minutě Güiza, který nedokázal usměrnit míč do branky již překonaného Casillase a trefil jen břevno. Mallorca tak vytěžila ze zápasu proti lídrovi celé soutěže jen bod a zůstává na devátém místě. Real přenocuje se sedmibodovým náskokem na druhý Villarreal.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli Mallorka podá stejně výborný výkon jako ve Valenci tak může bodovat!Hodně záleží jak Madridští uhlídají duo Ibagaza Guiza,která poslední dobou táhnou Mallorku k pohárovým příčkám! Můj tip 1-1...Co vy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude hodně těžký zápas!Vzpomenu na Copa del Rey jak nás vyřadila ale doufám v zisk třech bodů Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

RCD Mallorca může Real zle potrápit. Uvidíme, nakolik to Real Madrid pocítí. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto vyhráme jednoznačne, tipujem 0:3. Ono, Mallorca nás párkrát potrápila, ale musela by byť mančaftom 1. triedy, aby nás trápila donekonečna, a to nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca-Real 5.4. 22h Sport1 live

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,ze Real vyhraje,ale bude to tezkej zapas...muj tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele