36. kolo
07.05.2008 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - Sevilla FC 0:3

Sevilla v klíčovém duelu na Estadio El Sardinero v Santanderu jasně přehrála tamní Racing 3:0 a minimálně do zítřka se posunula na čtvrtou příčku, zajišťující Ligu mistrů a přeskočila tak Racing Santander, jenž klesl na šestou pozici. Utkání mělo poměrně jasný průběh, ale vše mohlo být jinak, kdyby v 15. minutě proměnil domácí Duscher penaltu. Jenomže Duscher nedal a Sevilla poté již domácím nedala šanci a díky dvěma brankám Fazia a vlastní brance Moratóna v závěru zápasu zvítězila.

Domácí Santander vstupoval do utkání s vědomím, že případná výhra je může přiblížit Lize mistrů. Byla to ale Sevilla, kdo do utkání vlétl jako vítr a promarnil dvě obrovské šance. Nejprve pálil z voleje ze šesti metrů mimo Renato, když mu míč z trestného kopu přesně adresoval Dani Alves. Následný pokus Luise Fabiana z podobné pozice byl zablokován obráncem Cesarem Navasem. Racing poté mohl tato zaváhání krutě potrestat, když byl odměněn penaltou poté, co Dragutinovič zahrál v pokutovém území rukou. Jenomže Aldo Duscher zklamal a stále platil bezbrankový stav.

Neproměněná penalta mrzela domácí ještě více ve 29. minutě, kdy zahrával rohový kop Dani Alves a přesným centrem našel Frederica Fazia, jenž hlavičkou nedal brankáři Tonovi šanci. Na druhé straně měl na kopačce vyrovnání Mohamed Tchite, ale brankář Palop si s jeho střelou s problémy nakonec poradil. Těsně před přestávkou mohl ještě navýšit náskok hostů Frederic Kanoute, ale jeho střela trefila pouze boční síť.

V úvodu druhého dějství musel proti hlavičce domácího Oriola zasahovat Palop. Od Racingu to ale bylo vše a iniciativu převzala Sevilla, která zvýšila vedení v 64. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce mezi Alvesem a Faziem. Na začátku akce byla opět standardní situace, tentokrát volný přímý kop. Centr našel podobně jako při první brance obránce Fazia, jenž se ani napodruhé nemýlil. Domácí korunovali nepříliš povedený výkon v 81. minutě, kdy musel hřiště předčasně opustit po druhé žluté kartě Ayoze. V nastaveném čase si ještě přidal vlastní branku domácí náhradník Moratón a stanovil konečný výsledek 3:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevilla zvítězí 2:1 - branky : ( Fabiano, Navas - Tchité ) ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele