33. kolo
20.04.2008 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real o další krok blíže titulu

Real Madrid si poradil v obtížném utkání na hřišti Santanderu a po vítězství 2-0 se opět odpoutal od svých pronásledovatelů. Góly vítězů vstřelili Raúl a střídající Higuaín. Racingu se tak nejméně do dalšího kola vzdálila šance na Ligu mistrů v příštím roce.

Zápas se Santanderem byl v kuloárech Realu Madrid považován hned po "El Clásico" za nejobtížnější ze zbytku sezóny. Triumfem na stadionu "El Sardinero" udělal úřadující šampion velký krok k obhajobě titulu, z kterého se může radovat již příští týden, pokud zvítězí nad Bilbaem a jeho nejbližší konkurenti, Villarreal a Barcelona, nevyhrají.

Domácí nastoupili s cílem získat body a vyhoupnout se na místo zaručující účast v prestižní Lize mistrů. Do sestavy se vrátil Argentinec Duscher, v útoku dostala šanci tradiční dvojice Munitis – Tchité. Real se musel obejít bez Gutiho, který si odpykává trest za žluté karty. A i tentokrát se potvrdilo, že bez druhého kapitána Bílý balet vždy vyhrává. Až na drobné výjimky zahrála Realu výborně obrana v ideálním složení Ramos – Pepe – Cannavaro a Heinze. Místo Gutiho se staral o cirkulaci míče Sneijder a vůbec si nevedl špatně. Obstojný výkon předvedl po delší době Mahamadou Diarra.

Oba mužstva se zpočátku oťukávala, avšak poměrně rychle přišel první z klíčových bodů střetnutí. Ve 13. minutě se po levé straně uvolnil Robinho, nacentroval do vápna a kapitán Raúl byl opět tam, kde má být, a špičkou kopačky usměrnil míč do sítě. Domácí odpověděli střelou Colsy nad.

Bílý balet držel míč většinou ve své moci a kontroloval vývoj zápasu. Santander se tak dostal do větší šance až ve 36. minutě, kdy Tchité po pasu Munitise střílel mimo. Na druhé straně střílel Toňovi do rukavic Sneijider. Před přestávkou měl dvě veliké šance stoper César Navas, ale jeho střely skončily vždy těsně mimo. Neujala se ani skákavá střela Tchitého, kterou Casillas vyrazil, ale domácí toho nedokázali využít. Před přestávkou se domácí marně dožadovali ruky Diarry v pokutovém území.

Po pauze nápor Racingu opadl, oživení nepřinesl ani vystřídavší Smolarek. V 60. minutě měl přiležitost po přihrávce Diarry Robinho, ale jeho střelu vyrazil nohama brankář Toňo. Na druhé straně se o čtyři minuty později blýskl nůžkami Tchité, ale branku Ikera Casillase netrefil.

Velké příležitosti Realu přišly v poslední čtvrthodince, nejprve po protiútoku netrefil branku Robben a poté po střele Raúla a dorážce Higuaína neuznali rozhodčí mladému Argentinci gól pro faul Raúla na brankáře Toňa. A tak se rozhodlo až v nastavení, když po kombinaci náhradníků Baptisty s Balboou, prostřelil levačkou brankáře Racingu Higuaín. Real má po 33. kole náskok deset bodů na druhý Villarreal a jedenáct na třetí Barcelonu.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (14)

Přidat komentář
Pharrell

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

REAL je najtupsi tym na svete pacil sa mi iba vtedy ked tam hral DAVID BECKHAM 23

a hen sneider nosi 23 obesit ho

Reagovat
smazaný uživatel

ty o com tocis

Reagovat
Pharrell

ale Sneijder narozdil od Beckse predvadi v Realu vyrovnanejsi vykony!

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles za srac*y se koukni jak sneijder hraje

Reagovat
smazaný uživatel

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ real

manchester united

Reagovat
smazaný uživatel

Racing Santander se nachízí v dobré formě a Real Madrid vůbec nemusí po zápase odjíždět spokojený. Případná jeho prohra či jen remíza by mohla ještě Primera División zdramatizovat. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pre santander

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

jestli Real vyhraje bude mit pred Barcou naskok 11 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

opet nehral guti, a opet jsme vyhrali, zajimave :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak slavný Real Madrid překvapení nepřipustil. Sám si upevnil vedení v tabulce a ještě k tomu pomohl Atléticu uchovat 4. místo !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele