6. kolo
29.09.2007 22:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Barcelona neměla s Levante problémy

Barcelona rozmetla Levante a alespoň dočasně se ujala vedení v tabulce. Za hosty zářil hlavně Thierry Henry, který nasázel tragicky hrajícímu soupeři hattrick. Čtvrtý gól vstřelil Lionel Messi poté, co Henrymu dva připravil. Levante dokázalo jen snížit z penalty.

Katalánci nastoupili v očekávané sestavě a odjeli s očekávaným výsledkem. Dominance Barcelony byla patrná od počátečního hvizdu rozhodčího a úvodní gól byl jen otázkou času. Konkrétně sedmnácti minut. Pak se po špatně odraženém rohovém kopu dostal k míči Xavi, hlavou našel Messiho, jehož pohotový volej vyrazil brankář Storari jen k Henrymu a francouzský reprezentant se v takovýchto situacích většinou nemýlí.

Levante se pokusilo kontrovat ránou Mustapha Rigy, avšak ta neměla větší šance, naopak se ke slovu opět dostala dvojice Messi – Henry. Prvně jmenovaný vyslal Henryho do samostatného nájezdu a bývalá hvězda Arsenalu zakončila svou tradiční střelou placírkou ke vzdálenější tyči. Do konce poločasu byl blízko dalšího zásahu dvakrát Messi, když jednou mířil těsně nad, podruhé zas kousek vedle, hattricku byl blízko Henry, jehož střelu z takřka nulového úhlu kryl Storari.

"Titi" se ale oné třetí branky přece jen dočkal, i když si na ni musel během přestávky počkat. Ovšem po změne stran uplynuly pouze tři minuty a hattrick byl na světě. Henry se dostal ke zblokované přihrávce Deca a tváří v tvář Storarimu neměl sebemenší problémy. Po postupném zlepšování od zápasu k zápasu se zdá, že se Thierry Henry definitivně rozjel a pokud mu to vydrží, mají se obránci ve španělské lize na co těšit.

Na listinu střelců se o pár momentů později zaslouženě zapsal i fenomenální Messi, který si pohrál s Brunem a překonal bezmocného brankáře domácích. Mladý barcelonský odchovanec tím zakončil své další velké představení, neboť byl následně pro jistotu stažen ze hry, šanci dostal Giovani. Ještě před tím po dlouhodobém zranění vběhl na hřiště kapitán Barcelony Carles Puyol za Gabriela Milita.

Od stavu 0:4 už hosté očividně polevili a šetřili se na blížící se duel Ligy mistrů proti VfB Stuttgart. Domácí se konečně dostali trochu ke hře, z čehož vyplynula tyč po ráně Rigana a nařízená penalta po kontaktu Puyola s Geijem. Ze značky pokutového kopu snižoval Viquiera, ale Blaugranas si už den zkazit nenechali, naopak mohli přidat i další góly, ale Giovaniho s Xavim vychytal Storari, a tak utkání skončilo jasným výsledkem 1:4.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (13)

Přidat komentář
Messiáš

Bohužel i přes docela slušnou formu 0:0

Reagovat
HOST*

Hovno

Reagovat
-Kopy-

1:3

Reagovat
HOST*

0:10(Messi 3,Henry 3, Ronaldinho 2,Dos Santos 1,

Iniesta...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jinde se chceme chytit, než na hřišti marného Levante se skore 1:8?

Reagovat
Pharrell

0:4(2Messi,2Henry)

Reagovat
HOST*cracker

Nevite zda jde primy prenos na sport 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle prostě musí vyjít. Levante sice bude betonovat a hrát na nakopávaný brejky, ale na to musíme být připraveni. Agilní Iniesta zaručuje, že trochu rozhýbe pevnou obranu (i když s osmi góly pevnou???), Henry má obrovskou chuť skórovat a o našem "Maradonovi" není ani třeba mluvit. Vyhrajeme, věřim tomu. Jde o to, aby zase Thuram a Oleguer neudělali hrubky, který nás budou stát body... A hlavně, aby se nikdo nezranil, mam docela starost o Messiho, kterýho budou okopávat jak brambory. Jedeme si pro tři body.

Reagovat
HOST*

henry dal uz hattrick :))

Reagovat
smazaný uživatel

Zvládli jsme to bez problémů, ale ty zranění...

Vyloženě mě nezklamal nikdo. Thierry si zvedl sebevědomí a já jen doufám, že na ty goly naváže i v příštích kolech (budeme to potřebovat), herně je to totiž už pár kol ok.

Reagovat
HOST*Devil

Slusnej vysledek , Henry 3 banany , body z venku , peknej fotbal .Barca pekne !

Reagovat
HOST*Robbie

Messi-simply the best,bude-li pokracovat v takovych grandioznich zapasech,stane se lepsim nez maradona

Reagovat
HOST*PUYOL

Y. Toure 3-4 tyzdne a co G.Militto??Uz tých zranených je vela...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele