12. kolo
10.11.2007 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - FC Barcelona 2:0

Další tragické představení Barcelony na hřištích soupeřů tentokráte naplno využilo Getafe, které si po výhře 2:0 připisuje velmi cenné tři body. Svěřenci Michaela Laudrupa byli po většinu zápasu lepším týmem a zvláště ve druhém poločase už svého rivala prakticky k ničemu nepustili.

Velkým otazníkem před utkáním bylo, zda Barca naváže na své výkony z Nou Campu, nebo bude naopak pokračovat v mizérii venkovních zápasů. Bohužel pro všechny Los Culés byla odpovědí možnost číslo 2.

Jako už obvykle si Blaugranas zajistili hned od úvodu velké procento držení míče, ovšem první šance si vypracovali domácí. Víctor Valdés se nejdříve zahřál při pokusu Pabla a poté musel vytáhnout excelentní zákrok, aby zlikvidoval střelu Ikechukwa Ucheho v sedmnácté minutě.

Barcelona, alespoň v prvním poločase, taktéž měla nějaké šance, tu největší měl nepochybně Thierry Henry ve 24. minutě po ukázkové přihrávce Andrése Iniesty. Jenže francouzský kanonýr tváří v tvář Abbondanzierimu selhal. Zatímco Henry ve své jediné šanci neuspěl, Messi s Ronaldinhem se pro jistotu do žádných ani nepouštěli.

Skutečně, dvě dost možná největší hvězdy na trávníku odehrály naprosto tragické utkání. Zatímco u Ronaldinha, který přes náznaky zlepšení prožívá špatnou sezónu, to i někteří očekávali, výkon Messiho budí u mnoha fanoušků Barcelony hrůzu, neboť to byl právě on, kdo v několika utkáních držel Barcu nad vodou.

A tak byl nejaktivnějším hráčem Katalánců kapitán Carles Puyol. Jeden z mála opravdových dříčů a bojovníků v současném kádru Blaugranas podnikal neustále výpady po pravé straně, několikrát se mu podařilo prodrat se až do pokutového území soupeře a moc nechybělo, aby dokonce skóroval. Po jednom takovém průniku se zahrával roh, na nějž nejvýše vyskočil Gabriel Milito, ale jeho tvrdá hlavička letěla kousíček nad břevno.

Ve 28. minutě přišel úvodní gól. Getafe získalo výhodu standardní situace z levé strany a využilo ji na jedničku. K centrovanému míču se dostal Cata Diaz, chytře hlavou přiťukl nabíhajícímu Del Moralovi a ten z bezprostřední blízkosti nedal Valdésovi sebemenší šanci. 0:1.

Mohlo být pro hosty ještě hůř, když po krásné patičce Ucheho běžel sám na bránu David Sousa, ovšem Victor Valdés své spoluhráče opět podržel a jako jediný s Carlesem Puyolem a Andrésem Iniestou mohl do kabin odejít s hlavou vztyčenou.

Do druhého poločasu naběhl Gianluca Zambrotta za Liliana Thurama, čímž se Puyol přesunul do středu obrany, a Barca tak prakticky ztratila posledního nebezpečného hráče směrem dopředu. Krátce po úvodním hvizdu sice střílel Iniesta, to však bylo ze strany vítězů Ligy mistrů z roku 2006 vše.

Celkově tempo hry viditelně opadlo, Getafe značně zdržovalo a Barca byla bezzubá. V 63. minutě přinesl trochu vzruchu aktivní Uche, který unikl po pravé straně, kličkou obelstil Tourého a následně mířil jen pár centimetrů vedle levé tyče. Neviditelní Ronaldinho s Messim byli staženi ze hry, ale Bojan Krkic s Giovani Dos Santosem přes očividnou snahu učinit zvrat ve vývoji skóre nedokázali. A když byl vyloučen Gianluca Zambrotta za faul na Lucase Lichta, bylo víceméně rozhodnuto. V závěru ještě pečetil výsledek z protiútoku do otevřené obrany Albín.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Xavi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
HOST*bary72

Tak Barca zajíždí do nenáviděného Madridu a rovnou pro 3 body. Ale Getafe doma umí, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli jsou to takoví umělci jak říkáš, když se podívám na tabulku, ale budíž. Já tam vidím jasnou dvojku.

Barca!!!

Reagovat
HOST*Devil

Vidis blbě !

Reagovat
HOST*bary72

Opravdu má Barca velký vnitřní problém, to mi věř. Prohra na Getafe to jen potvrzuje.

Reagovat
HOST*-
Reagovat
rufus

Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

Další špatný zápas venku (kolikátý už...), za ten výkon jsme si nezasloužili ani bod, Getafe vyhrálo naprosto zaslouženě. Asi nikoho nepřekvapí, že nám dnes chyběl.

POHYB

ÚTOK

STŘELBA

ARGRESIVITA

CHUŤ PO VÍTĚZSTVÍ.

Je to pořád ten opakující se kolotoč. Doma zahrajem výborně, o týden později dostanem facku z naprosto odchozeného zápasu venku.

Dneska se mi líbil jen Puyol, Andrés a Vicky. Ostatní byli buď slabší nebo naprosto tragédní.

Hodnocení(1-5)

Vicky 1, Carles 1, Milito 3, Thuram 4, Abidal 5, Yaya 4, Xavi 3, Andrés 2, Messi 5, Henry 4, Ronaldinho 5.

Reagovat
Xavi

Včera to byla fakt bída.

Reagovat
Pharrell

jj

Reagovat
smazaný uživatel

mozna by si pan trener mohl dat dovolenou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele