13. kolo
24.11.2007 20:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Recreativo Huelva 3:0

Barca potvrdila dobré výsledky na domácím hřišti a po prvním utrápeném poločase smetla Recreativo Huelva. Hosté od počátku naprosto rezignovali na snahu hrát fotbal a dlouho se zdálo, že jim tato obranná taktika přinese ovoce. Úvodní gól přišel až v 64. minutě po hlavičce Gabriela Milita.

Recreativo nastoupilo s pěti záložníky a Barce trvalo celých třináct minut, než si dokázala vypracovat první vážnější šanci. Pozornost po celý zápas skvěle chytajícího Sorrentina prověřil nejprve Iniesta a poté po akci Messiho taktéž Gianluca Zambrotta, jehož střela však mířila mimo.

Na druhé straně se prakticky vůbec nic nedělo, postavením jednoho útočníka (Florent Sinama-Pongolle) dal kouč Víctor Muňoz jasně najevo, že střílet góly nebude na pořadu dne. Před koncem poločasu se ještě o slovo přihlásil Lionel Messi, jeho průnik ale zastavil Sorrentino a přímý kop mířil z jeho kopačky vedle branky.

Po příchodu z kabin pokračovalo obléhání svatyně hostí, ovšem tentokráte už byla útočná fáze ze strany Blaugranas mnohem lepší a efektivnější. Prvně přišla varování Iniesty a hlavně Messiho, který se nadechl k dalšímu ze svých typických průniků a zarazil se až u koncovky, když míč poslal vedle levé tyče. Na hřiště vběhl Bojan Krkic a krátce na to se Katalánci dostali do vedení. Xaviho rohový kop (záhravaný právě po akci Bojana) našel Gabriela Milita, který si přesně mířenou halvičkou připsal první letošní ligový gól.

Netrvalo dlouho a rozdíl byl dvojnásobný. Tentokráte se střelcem stal sám Krkic. Krásný centr za obranu na Henryho předvedl Xavi, francouzský kanonýr přistrčil svému mladšímu kolegovi, který se krásně zbavil strážce a překonal bezmocného Sorrentina. O bodech bylo jasno.

Další trefa přišla opět jen po pár minutách, tentorkáte však gól nebyl pro neexistující ofsajd uznán. Hvězda zápasu Krkic chytře našel Henryho, ten opět vsadil na přihrávku a Iniesta už neměl příliš práce trefit prázdnou bránu, nicméně se kvůli praporku příliš dlouho neradoval.

Přece jenom se Barca dočkala třetího gólu. Messi se prokličkoval po pravé straně, Cáceres ho zastavil jen za cenu faulu a z nařízených penalt se argentinský mladík většinou nemýlí. Během závěrečné čtvrthodiny si domácí vypracovali dalších několik šancí, celkové skóre tak mohlo být ještě vyšší. Na sezóně Barcelony se každopádně vůbec nic nemění. Na Nou Campu problémy nemívá, ty přichází až mimo Ciudad Condal...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (17)

Přidat komentář
Xavi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Barca snad umlčí kritiky a zabere. Asi zase neoslní, 3 body ale budou. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za kecy? Barca doma předvádí nejlepší fotbal v Evropě (AS, ManU a Arsenal jistě prominou) a ještě neztratila ani bod. Tak jaký zase neoslní? O Barce na Nou Campu snad nepochybuje nikdo na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem o ní zapochyboval po Almérií a trochu i dnes. Tohle jsou typicky bez zájmu odchozené zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoń ten druhý poločas stál za něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoń ten druhý poločas stál za něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle předvedené hry v první půli jsi teda viděl, že to není zase tak skvělý. A není to poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná trochu střízlivej tip, ale vzhledem k repre pauze, improvizované sestavě a zraněním...

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas jsem neviděl, údajně naštěstí, bo to zas byl otřes. Ale v druhé půli chlapci ukázali, že fotbal hrát umí a 2:0 je vzhledem k našim šancím i málo. Že Leo, že Thierry?

No, ale tipuju, že to zas bude venku bída.

Reagovat
smazaný uživatel

*3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to tak. První poločas hrůza, druhej pěknej. Ale byl vidět v prvnim nezájem, takže venku asi skutečně pojedeme v nastavenym trendu. Podle mě je Frank o poločase sjel, aby si uvědomili, že možná ztráta bodů doma s Recre by byla osudná...tak se chlapci snažili a odvedli dobrou práci, ale že by zanechali celkovej dobrej dojem? To ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Příští kolo chci vidět od první minuty Bojana, hru pozvedl, dal gól, o čemž může Henry jen smolař Henry jen snít.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, mě už taky pěkně sere polovina celý Fantastický čtyrky. Když hraje Henry zleva, tak se na to dá dívat, ale pokud je na hrotu, tak je téměř nemožnej. Bych rád viděl útok třeba Quaresma-Eto'o-Messi, ale vzhledem k tomu, že se u nás Ricardo nechyt, tak je velmi nepravděpodobný, že ho angažujeme znovu...

Stačil by mi útok Bojan-Eto'o-Messi. Ale to by museli sedět naši dva Galacticos, což se nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepoužívej prosím Galacticos, hře Chicaga Bulls v devadesátých letech se taky neříkalo ShowTime jen proto, že hráli chvílemi podobně jak předtím Lakers.

Nechejme galacticos Realu Péreze, když už tak, fantástico, idkyž ani to vlastně není na místě, bo to Rijkaard i Laporta od začátku popírali (logicky).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Galacticos je skoro sarkasmus, jistě. Ale myslim, že to není nemístný, vzhledem k tomu co se nyní děje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bude už pátý zápas, ke kterému vůbec nebyl nominován. V minulosti neexistovalo, teď je to víc a víc. Pokud se cítí unavený nebo na co si furt stěžuje, tak ať za tu Brazílii nehraje, je to nejméně podruhé co se po reprezentačním srazu nedostal do nominace.

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou to neni na škodu, pokud Ronaldinho nehraje....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele