29. kolo
23.03.2008 17:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Real Valladolid 4:1

Barca si snadno poradila s Valladolidem, který sice dokázal na první zásah domácích odpovědět a ve druhém poločase dvakrát orazítkovat konstrukci brány, ale po celý zápas přesto tahal za kratší konec.

Katalánci si chtěli udobřit své fanoušky po třízápasové sérii v lize bez vítězství a vypadnutí z Copa del Rey a od začátku hýřili ofenzivní aktivitou. Obrana sice často hořela, ale útok pálil silněji.

Už ve třetí minutě mohl skórovat muž zápasu Bojan Krkic, když využil chyby hostující obrany, obehrál vybíhajícího brankáře a jen rychle se vracející Javier Baraja dokázal na brankové čáře zabránit gólu.

I ve druhé šanci byl Bojan, tentokráte mu ji připravili Xavi s Iniestou, ale mladý Katalánec nevyzrál ani na gólmana Anseja. Zdálo se, že gól je jen otázkou času. A bylo tomu tak. Předtím však ještě ve velké šanci neuspěl po rohovém kopu Touré Yaya.

Úvodní branka přišla ve 23. minutě. Bojan na levé straně vyčkal na ten správný moment, ve kterém našel přesným centrem osamoceného Samuela Eto’oa a ten už měl velmi snadnou úlohu.

Blaugranas drželi osud zápasu pevně ve svých rukou, ale jen o sedm minut později přišla zajímavá zápletka. Když naprosto nesmylsně odpískal rozhodčí penaltu po údajném faulu Thurama na Llorenteho. Nařízený pokutový kup bez problémů proměnil Sesma, a ukončil tak barcelonskou nadvládu v prvním poločase.

Skutečně pak byl lepším týmem Valladolid, i když šancí si moc nevypracoval. Za zmínku stojí snad jen teč Llorenteho, se kterou si poradil Valdés, a Sesmova standardní situace, jež letěla těsně vedle tyčky domácí branky.

Po příchodu z kabin však opět bylo vše ve starých kolejích. Hned v první akci Barcelony přišel vedoucí gól. Tourého přihrávku přiťukl Bojan Iniestovi, jenž už věděl, co má dělat.

V 62. minutě přišel další gól. Xaviho centr našel Puyola, ve skrumáži se následně nejlépe zorientoval Bojan, který si položil brankáře a zvýšil na 3:1. O sedm minut nato to mohlo a mělo být 4:1, jenže Samuel Eto’o před odkrytou bránou špatně zpracoval míč a ten spadl na horní síť.

Až poté se ke slovu dostali znovu hosté, Barca polevila a málem se jí to šeredně nevyplatilo. K centru na bližší tyč se dostal Sesma, ale právě onu bližší tyč napálil. Sedm minut před koncem se do šance dostal i Mancev, ale ten pro změnu napálil břevno.

Nedáš, dostaneš. Samuel Eto’o si z protiútoku pohrál s Asenjem a připravil gól pro Bojana, který se sice při dorážce lehce zranil, ale nakonec byl v pořádku a radost z druhého gólu to jistě vynahradila.

Barcelona tedy vyhrála 4:1, udržela si druhé místo a opět vyvinula tlak na Real Madrid.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca jasně vyhraje. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím spíš utrápeně 1:0

Reagovat
edejv

super vysledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele