25. kolo
24.02.2008 19:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Barcelona - Levante UD 5:1

Levante je týmem hattrickům Barcelony zaslíbeným. Alespoň pro letošní sezónu, neboť po podzimních třech gólech Thierry Henryho dnes stejný počet branek nasázel do sítě valencijského týmu pro změnu Samuel Eto’o. A jelikož jeho spoluhráči přidali další dvě a hosté také nevyšli zkrátka, skončil zápas výsledkem 5:1.

Barca začala v poněkud volnějším tempu, ale už ve 14. minutě se dočkala vedení. Po akci Ronaldinha s Eto’oem na levé straně skončil míč u Xaviho a ten prokázal, že má v posledních zápasech neobvyklou střleckou formu.

Kdo čekal, že Katalánci začnou střílet jeden gól za druhým a Levante nebude vědět, kam dřív skočit, ten se asi dlouhou část první půle chytal za hlavu. Pár sekund po úvodním gólu se sice v jasné tutovce objevil Ronaldinho, ale mířil nad a to byl ze strany Blaugranas na několik minut konec. Sympaticky hrající hosté totiž rozhodně nesložili zbraně a začali nepříjemně kousat.

Nejdříve se nádherně dostal do tutovky Juanma a jeho technická střela zamířila do tyče tak nešťastně, že se balón následně kutálel pár centrimetrů před brankovou čárou. Žáby nepolevily a Geijo dokonce vsítil hlavou gól, ale pro jasný ofsajd nemohl být uznán.

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až Gianluca Zambrotta zahraje rukou ve vápně a kope se penalta. To se stalo ve 41. minutě, kdy se italský obránce snažil krýt Rigu.

Byl to právě Riga, kdo z následného pokutového vyrovnal a vyděsil fanoušky na Nou Campu.

Brzy však přišlo zklidnění. Messi si hezky narazil s Xavim a krátce před odchodem do kabin opět poslal Blaugranas do vedení.

Do kabin a z kabin se tedy šlo za stavu 2:1. Uběhlo deset minut druhé půle a Barca definitivně rozhodla. Úžasná přihrávka Messiho našla Eto’oa, který se jedním dotykem dostal za gólmana a druhým vsítil třetí gól.

Pár minut nato se kamerunský útočník opět ocitl v pozici člověka, který dopravoval kulatou věc do sítě. Znovu asistoval Messi, ale tentokráte má halvní zásluhu na brance Yaya Touré s jeho parádní nahrávkou na argentinského mladíka, ten už následně jen přiťukl Eto’ovi.

Bylo rozhodnuto, na hřiště se dostali mladíci Giovani a Bojan Krkic. Byl to právě katalánský talent, jenž se uvolnil na pravém křídle a přesnou příhrou zařídil Eto’ovi čistý hattrick. Zápas tedy skončil 5:1, což se pro sympaticky hrající Levante zdá až jako příliš krutý trest.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

už jen 2 body, REAL nás ujistil že s getafe neumí hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

prosím...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná věc. Hl. samuel Eto'o !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele