33. kolo
19.04.2008 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 0:0

Barcelonská mizérie pokračuje, tentokráte nedokázali Blaugranas porazit na domácím hřišti městského rivala Espanyol. Semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru, které se hraje ve středu, tak rozhodně nezachytne Katalánce v nejlepší formě. Espanyolu se urputnou defenzivou podařilo utnout sérii čtyř porážek v řadě.

Espanyol nastoupil v očekávané sestavě, naproti tomu Frank Rijkaard překvapivě nasadil Gudjohnsena místo Iniesty a Giovaniho místo Henryho. První poločas příliš šancí nenabídl, domácí byli o něco lepším týmem, ale těch pár příležitostí, k nimž se dostali, využít nedokázali. Očividné byly pokyny obou trénerů k častější střelbě, ovšem pokusy hostů byly v drtivé většině zblokovány a Barce chyběla větší přesnost.

Nejaktivnějšími hráči domácích byli v první půli Bojan a Samuel Eto’o, stříleli, centrovali, ale do gólové šance se nedostali. Narozdíl od Eidura Gudjohnsena, který si připsal vůbec největší příležitost v celém prvním poločase. Byl to právě Eto’o, který Islanďana vybídl ke skórování, ale ten tísněn jedním z obránců z úhlu Kameniho nepřekonal. Hned v zápětí pálil skvěle Zambrotta a míč olízl břevno. To však bylo v první půli vše, Espanyol byl totiž jinak vzadu pozorný, vepředu naopak bezzubý.

Ve druhém poločase byla převaha Blaugranas mnohem jasnější, ale v koncovce to nebylo to pravé ořechové. Na hřišti se objevili Messi s Iniestou, což ofenzivě Barcelony značně pomohlo, Espanyol navíc zcela rezignoval na jakékoli útočné choutky, a tak byla k vidění jednostranná podívanná. Messi hned v první minutě předvedl skvělé sólo, ale Kameni včas vyběhl, a zamezil tak zázračnému Argentinci ve skórování.

V dalších šancích se ocitl Eto’o, ale vynikající Kameni byl jednoznačně proti jakýmkoli změnám ve skóre. Jenže aktivní začátek do druhé půle opadl a jelikož Espanyol směrem dopředu neexistoval, zajímavé momenty se vrátily až ke konci utkání, kdy se Barca přichystala na závěrečný tlak.

V šancích byl opět Eto‘o, jednou o miliemtry nedosáhl na perfektní centr Iniesty, podruhé si sice skvěle narazil se Sylvihem (jenž podal výborný výkon), ale v závěru se ještě snažil najít Bojana, který se však k míči tak tak nedostal. A to bylo vše, Espanyol nepředvedl žádný zázračný fotbal, ale na bod to stačilo, Barcelonu nechává snít o Lize mistrů snad jen Lionel Messi.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

už bude messi takže vyhrajem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Derby zastihlo obě mužstva v období nejistot. Barca je na tom přece jen o trochu lépe a utkání rozhodne pro sebe. Jarní trápení Espanyolu bude pokračovat. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby nemá favorita proto tipuji 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim...

Reagovat
smazaný uživatel

tip je 1:3 pro Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem jak minuly rok 2:2(Tamudo musi zabrat ak chce ist na ME.Lebo pojde cikan Guiza-Tak teda Tamudo 2 goals).Kedy je lepsie sa chytit,ak nie proti F.CkB,ja budem verit aj vo vyhru!!!!HALA PERICOS!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Derby dopadlo smírem. To je úspěch pro Espanyol. Barca ukázala, že není opravdu ve své kůži. Jsem zklamaný z návštěvy, "jen" 65.000. Derby by si zasloužilo důstojnější kulisu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele