7. kolo
07.10.2007 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Atlético Madrid 3:0

Barca pokračuje ve své krasojízdě, další obětí její formy bylo Atlético Madrid, které tak přišlo o svou sérii pěti vítězství v řadě. Katalánci nasázeli svému soupeři tři góly, postupně se trefili Deco, Messi a Xavi, druhý jmenovaný stihl nastřelit ještě tyč.

Z počátku utkání byli překvapivě aktivnější hosté, výsledkem toho však byla jen dalekonosná Manichova rána nad břevno, a tak se iniciativy chopili Blaugranas. Situaci jim dost ulehčil brankář Abbiati, když neudržel Messiho střílený centr a záložník Deco už s dorážkou příliš práce neměl. Barcelona se ujala vedení a po zbytek zápasu už Atléticu prakticky nic nedovolila. O dvě minuty později sice neproměnil Messiho přihrávku v gól Henry, ale následně si znovu Messi narazil s Ronaldinhem a diváci na Camp Nou se radovali podruhé. Do konce poločasu si vítěz Ligy mistrů z roku 2006 vypracoval ještě dvě velké gólové šance. Nejprve Ronaldinho zakončoval kombinaci Henryho s Decem těsně vedle, poté se Brazilec změnil v nahrávače, fantasticky našel Messiho, ovšem Abbiati stál tentokráte na správném místě.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už tak divácky atraktivní nebyla, každopádně šancí bylo dost, tu první si připsal po neúspěšně střele Deco. Na druhé straně musel zasahovat Valdés, poradil si s dělovkou Maxi Rodrígueze i umístěnou střelou Seitaridise, Simaoův lob v brance taky neskončil. Katalánci nadále ovládali hru, zaujal hlavně efektní Xaviho volej, se kterým si poradil Abbiati, stejný muž se vytáhl i při samostantném nájezdu Messiho, kterého vyslal dost možná nejlepší hráč zápasu Deco. Messi unikl svým strážcům, ale brankář Los Colchoneros jeho střelu vyrazil na tyč. Zaplněný Nou Camp se třetího gólu přesto dočkal, Deco přihrál Giovanimu, ten nacentroval před bránu na Xaviho, který završil další slavnostní večer v Barceloně.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

Tak na Barce to bude tuze těžký, ale snad se něco urve, tipovat radši nebudu. Vivat Atlético !!!!!!

Reagovat
HOST*antimadrista

Jsme rozjetý, 3:1

Reagovat
HOST*F.Itner

Nevíte zda tento zápas budou vysílat na SPORTU1, a zda se nebude hrát v jiném čase?

Reagovat
Xavi

2:1

Reagovat
Pharrell

jj goly: Messi,Henry-Aguero

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem se před zápasem obával, že bude Atlético kousat, byl jsem příjemně překvapen. Skvělým výkonem hlavně v prvním poločase jsem potvrdili, že jsme na velkém vzestupu - hrajeme zápas od zápasu lépe. Dnes bych vystihl hlavně Deca, byl fantastický, kolik nezjištných pasů dnes poslal za obranu Atlética to se nevidí, dnes byl mužem zápasu. Ale abych nezůstal jen u jednoho jména...

Messi potvrdil, že je v součastnosti nejlepší hráč planety. Byl agilní, odebíral míče a vstřelil a zařídil první, respektive druhý gól.

Absence defenzivního záložníka se nám ani tentokrát nevymstila, střed pracoval dobře, rozhodně to nebyl žádný průchoďák.

Tím se dostanu k Xavimu.

Neztratil takřka žádný balon a svůj výkon okořenil třetí brankou.

...Pod kterou se výrazně podepsal Gio. Ten sice strávil na place jen deset minut, v kterých však byl hodně aktivní a finální přihrávka to jen dokládá.

Iniesta byl neviditelný, ale nesmírně pracovitý, neunhaloval se, když bylo potřeba, podržel míč a nebál se to dělat ani v blíkosti vlastního pokutového území.

Thierry dnes trochu polevil, nebyl tak nebezpečný a zazdil několik nadějných protiútoků, zdálo se mi, že mu vždycky chyběl ten poslední krůček k úspěšnému zakončení akce.

Obrana pracovala spolehlivě. Carles ani Abidal se sice dopustili několik menších kiksů, ale jinak jim není co vytknout, stejně jako Militovi, který byl dnes podle mě z obrané čtyřky nejlepší.

...Naopak nejslabší byl Oleguer, nepodporoval útok, dělal chyby v rozehrávce a drtivá většina jeho přihrávek směřovala na stopery. V druhém poločase se však osmělil a vznikl z toho lehce nadprůměrný výkon, i když tam dostal jedny srandovní jesle tuším od Garcii...

Vicky jako ostatně celou tuto sezonu velká jistota. Míč mu nevypadává, s přehledem sbírá centrované míče. A navrch nás při 2-3 šancích podrží. Aragones by si měl konečně sundat ty černé brýle, přes které nevidí a kvůli kterých Vicky v reprezentaci nechytá.

Nakonec ohodnotím Ronaldinha. Myslím, že dnes nezklamal, nedržel zbytečně míč, snažil se hru zjednodušit a podepsal se pod druhým golem. Taky se mi nezdálo, že by nějak zpomaloval naší hru Všichni víme, že to ještě není ono, ale po zápase se Stuttagrtem a Atlétikem je rozhodně na dobré cestě. Zaslechl jsem, že se už ani neštítí tréninků, takže tuto sezonu rekordy lámat nebude, což je pro něj jen dobře.

Co se hry týče. S prvním poločasem naprostá spokojenost. Akce Atlética končily zpravidla před pokutovým územím, v poklidu jsme drželi míč a dostali se k hodně přímočarým akcím z čehož po zásluze pramenily dvě branky, i když tu první nám daroval Abbiatti.

Druhý poločas už byl nudný, sem tam pár náznaků, ale jinak jsme kontrolovali hru a Atlético ani nevypadalo, že chce výsledek změnit. Přesto jsme začali být v jednu chvíli až moc pasivní, což málem Atlético potrestalo, když se dostalo do několika loženek....

Hodnocení (1-5)

Vicky 1, Abidal 2, Puyol 1.5, Milito 1.5, Oleguer 3, Iniesta 2, Xavi 2, Deco 1, Ronaldinho 2, Thierry 2.5, Messi 1.

Reagovat
HOST*Almashy

Gio uz za Barcu nehraje , koho mas namysli radsi ho jmenuj Santos je to lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, žes to pochopil.

Reagovat
HOST*antimadrista

Tak ještě aby klopítnul nějak Real a jsme zase tam kde máme být

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bohužel ne, takže tabulka zatím nebude vypadat tak, jak má.

Reagovat
HOST*6andrej7

velmi dobry vykon.len tak dalej..

Reagovat
HOST*Viktor

Reagovat
HOST*Viktor

Myslim si že Ronaldinho hral vyborne.Mal aj šance ale nepodarilo sa mu dať gol.Onedlho sa rozbehne a začne strieľať goli jeden za druhym.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele